Grimstad Adressetidende

Fikk dyrebar jobb på hjemtrakte­ne

Henrik Erlandsen har vendt hjem til Hesnes, etter flere år borte. Nå jobber han som veterinaer på nye Øiestad dyreklinik­k.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Hva gjør du i helgene?

– Jeg liker å se på sport, blant annet ski, ellers liker jeg gå turer eller jogge og å jobbe. – Hva var grunnen til at du valgte å bli veterinaer?

– Jeg er glad i både dyr og mennesker, og hadde lyst til å jobbe med dette. – Hva er det beste med Grimstad?

– At det er en liten plass og kort vei ut av byen, til landlige omgivelser.

– Hvilke tre ord beskriver deg? – Positiv, blid og arbeidsom.

– Når koser du deg?

– Det kan vaere i mange situasjone­r, både på joggetur eller en kveld i sofaen foran TV-en. – Hva brenner du for?

– Baerekraft­ig matproduks­jon, der vi tar i bruk alle ressurser. Jeg har lite forståelse for at matjord bygges ned. – Hva provoserer deg?

– Jeg kan bli provosert i trafikken, av dårlige sjåfører. Spesielt folk som ligger i 10–20 kilometer under fartsgrens­en. – Hva gjør deg glad?

– At jeg kan jobbe og ha en travel og trivelig hverdag på en hyggelig arbeidspla­ss. Det har jeg og det er jeg glad for. – Hva brenner du for?

– Jeg brenner for god matproduks­jon, der man tar i bruk alle ressursene vi har, ikke bare plantebase­rt. Jeg synes heller ikke vi skal bygge ned verdifull matjord, sier han. – Kan du anbefale en serie?

– Spenningss­erien Black list. – Er du religiøs? – Ja, jeg er kristen. – Hvor liker du å reise?

– Jeg liker godt å reise i Norge. De årene jeg studerte i Oslo, tilbrakte jeg ofte feriene i Grimstad.

 ??  ?? DYREVENN: Veterinaer Henrik Erlandsen trives med å jobbe med både dyr og mennesker. Han har studert i Oslo og jobbet i forsvaret, men plutselig fikk han en mulighet på hjemtrakte­ne. Her holder han pointerval­pen sin, Blix.
DYREVENN: Veterinaer Henrik Erlandsen trives med å jobbe med både dyr og mennesker. Han har studert i Oslo og jobbet i forsvaret, men plutselig fikk han en mulighet på hjemtrakte­ne. Her holder han pointerval­pen sin, Blix.
 ??  ?? LEK: Erlandsens valp Blix er bare ni uker gammel og veldig leken. Da er det godt matfar kan ha ham med på jobben.
LEK: Erlandsens valp Blix er bare ni uker gammel og veldig leken. Da er det godt matfar kan ha ham med på jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway