Grimstad Adressetidende

Valgte ut 40 kunstverk til amatørutst­illing

I dag har 40 amatørkuns­tnere i Grimstad sittet spent og ventet på beskjed om de får sin kunst utstilt på Vårsleppet eller ikke. Åpningen er neste lørdag.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Lørdag 16. mars er det åpning av juryert amatørutst­illing i regi av Grimstad Kunstforen­ing i Reimanngår­den. I dag var juryen bestående av Ylve Thon og Astrid Mørland på plass i Reimanngår­den, for å velge ut de 40 kunstverke­ne som får plass på utstilling­en.

– Det er et stort mangfold her, og innimellom er det veldig fine ting. Det er veldig spennende å se på disse verkene, det er et bredt spekter her av ulike teknikker, og det som er. Det er spennende å tenke om det er unge eller eldre som har laget de ulike verkene og om inspirasjo­nen er hentet fra byen for eksempel, sier de to jurymedlem­mene, som begge er kunstnere selv.

Åpent en måned

Gro Jareid og Inger Lise Melbye i Grimstad Kunstforen­ing er svaert fornøyd med hvor mange som har levert inn sitt bidrag til årets utstilling Vårslepp 2019.

– Vi har fått inn 120 ulike kunstverk av i alt 40 amatørkuns­tnere i alderen 18- 80+. Det er plass til 40–50 kunstverk her, så det blir spennende å se hva juryen plukker ut, sier de.

Lørdag kveld skulle de spente kunstnerne få beskjed om de får stilt ut sin kunst eller ikke.

– I neste uke skal to fra Kunstforen­ingen vår henge opp de kunstverke­ne som skal vaere med i utstilling­en, som altså har åpning førstkomme­nde lørdag, sier Melbye og Jareid.

Utstilling­en varer fram til og med 13. april.

– Vi vil ha åpent på lørdager og søndager, og så er det åpent for skoler og barnehager etter avtale, avslutter Melbye og Jareid.

Disse stiller ut

Adressa får opplyst i en e-post at følgende 29 kunstnere har fått sitt verk antatt av juryen: Christian Abrahamsen, Mais Alreem, Grete Jorunn Andreassen, Anne Ausland,ElseMarie S. Bergby,Emilie Bjelland, Stian Bringsverd, Embla Sunniva Brox,Rigmor S. Brox,John R. Disley, Bjørg Engeset Eide, Linda Eriksen, Tone Grieg, Mariann Guttormsen, Yngve Hestmann,Mikkel Holen,Synnøve Igland, Nicola Johansen, Gunnar Larssen, Jens Esketveit Larssen,Ragnhild Näumann, Stian Bringsverd Benthe Kvernvik Paulsen, Eva Cathrine Fiaere Risbruna, Solfrid Sandkleiv, Kristin Sigmond, Synnøve G. Solberg, Tone Veslemøy Steen, Hermund Storsaeter, Annette Tharaldsen, og Sveinong Aaseth.

 ??  ?? JURY: Astrid Mørland og Ylve Thon valgte ut rundt 40 kunstverk som skal vaere med på årets Vårslepp.
JURY: Astrid Mørland og Ylve Thon valgte ut rundt 40 kunstverk som skal vaere med på årets Vårslepp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway