Grimstad Adressetidende

Et godt steg på veien

-

➤ Mange trakk et lettelsens sukk, mens andre ble skuffet da Nye Veier la frem sitt førstevalg for ny motorvei fra Temse til Øygårdsdal­en mandag ettermidda­g.

➤ Ivar Aasens ord om at «til lags åt alla kan ingen gjera» gjelder saerlig i veisaker. Folks hus og hjem, dyket mark, kultur og natur blir berørt uansett hvor den nye veien kommer.

➤ Det statlige veiselskap­et ønsker at den nye firefeltsv­eien E18 skal bygges mer eller mindre i eller ved den nåvaerende traséen fra Nedenes, over Fevikmarka og gjennom Bie og Frivold. Det er lagt opp til tunnel gjennom Bie og en bro over Frivolddal­en.

➤ Dette forslaget ødelegger minst miljø, ifølge fagfolkene. Samtidig er kostnadene på samme nivå som den indre linja vest for Temse. Det indre alternativ­et, der veien skjaerer inn over Kvikshaug, gjennom Fjaereheia og i tunnel under Dømmesmoen, følger fortsatt med i prosessen, men det er altså ikke førstevalg­et.

➤ Nå skal det interkommu­nale planutvalg­et kna forslagene fra Nye Veier før en kommunedel­plan skal legges ut ut på høring. På ettersomme­ren skal kommunesty­ret si sitt.

➤ Mange Grimstad-politikere har tidligere at de foretrekke­r en ny motorvei i dagens trasé. Der er det på linje med Nye Veier. Men drømmen om en lang tunnel blir avvist fagfolkene. De sier det er for lite fjell i bygge i, det blir vanskelige­re å få en god tilkobling på eksisteren­de motorvei vestover - og det blir altfor dyrt. Av presentasj­onen gikk det frem at motorvei Arendal-Grimstad har dårlig samfunnsøk­onomisk lønnsomhet allerede.

➤ Kampen om hvor E18 skal gå er ikke over ennå, men mye tyder på at korridoren som velges vil bli på eller naer dagens vei. Det fremstår som et riktig steg på veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway