Grimstad Adressetidende

Blir ambassadør­er for barnehjem på Filipinene

I fotballgru­ppa til Express laerer ikke barna bare å spille fotball. Nå blir noen av de yngre spillerne ambassadør­er for et barnehjem på Filipinene.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Fra og med tirsdag vil man kunne få besøk av noen unge fotballspi­llere på døra, som selger fem-pakninger med kluter. Dette gjør de ikke til inntekt for seg selv eller idrettslag­et sitt, men de gjør det for barnehjems­barn på Filippinen­e. Express har som kjent støttet House of the Heroes sitt barnehjem på Filippinen­e i flere år, og nå gjør de en ny vri med at fotballspi­llerne født i 2010 og 2011 blir ambassadør­er for barnehjemm­et.

Som en del av det å vaere ambassadør skal spillerne til Express blant annet ha omvendt dugnad, der pengene ikke går til dem selv, men de skal uavkortet gå til jevnaldren­de barn som mangler det meste. Så vil de få oppdaterin­ger på hva pengene har gått til i ettertid.

Takknemlig

A-lagsspille­r i Express, Sondre Ruberg Kristianse­n, har flere ganger besøkt dette barnehjemm­et, hvor en familie med tilknytnin­g til Fevik har en sentral rolle. Han hadde nylig en informasjo­nskveld med de unge spillerne på Fevik, og fortalte om arbeidet som gjøres på Manila, og han fortalte om hvor mye det arbeidet de unge fotballspi­llerne nå har foran seg betyr for barna på barnehjemm­et.

– Jeg er veldig takknemlig for at Express ønsker å vaere med på dette her, for det er absolutt ikke en selvfølge at et idrettslag ønsker å gjøre noe slik. Det er gøy at vi sammen kan tenke litt lengre enn oss selv, sier Sondre Ruberg Kristianse­n. Han tror også barna her hjemme vil ha stort utbytte av dette her.

– Jeg tror det kan både vaere spennende og gøy for dem. Jeg tror det er viktig at barn i denne alderen laerer seg det å vaere med å bidra til at noen andre får det bedre, jeg tror det vil føles godt for dem, sier han.

Sponsorer velkomne

Daglig leder i Express fotball, Magne Aslaksen, forteller at det er mellom 30 og 35 fotballspi­llere som nå skal ut og selge kluter, og at han håper folk tar dem godt imot.

– Får de solgt alt så har de samlet inn cirka 20.000 kroner, som i sin helhet skal gå til House of the Heroes. Det er en god sum med penger, som vil kunne utgjøre en stor forskjell, sier han. Aslaksen sier også at om det er noen sponsorer der ute som har lyst til å sponse disse fotballage­ne og ha logoen på draktene deres, så kan de gjøre det slik at alle sponsorkro­nene også kun går til dette prosjektet.

– Hva skal pengene guttene tjener gå til helt eksakt?

– De skal gå til drift av barnehjemm­et. Pengene er med på å sørge for at disse 20 barna, som er der nå, får tak over hodet, mat på bordet, skole og en trygghet i form av den husmammaen, huspappaen og laereren som jobber der, sier Sondre Ruberg Kristianse­n.

Han kommer til å oppdatere Express-spillerne på hva pengene har gått til, og han ser ikke bort ifra at han tar turen ned etter hvert og får gitt Expressspi­llerne enda bedre rapport.

– Flybillett er ikke bestilt, men jeg tar turen når muligheten byr seg. Jeg synes dette arbeidet er veldig viktig, det er viktig å tenke lenger enn seg selv, avslutter han.

 ?? FOTO: EXPRESS ?? KLUTE-SALG: Denne gjengen skal selge kluter i tiden fremover. Overskudde­t skal gå til barnehjems­barn på Filipinene.
FOTO: EXPRESS KLUTE-SALG: Denne gjengen skal selge kluter i tiden fremover. Overskudde­t skal gå til barnehjems­barn på Filipinene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway