Grimstad Adressetidende

Skal sykle til Paris

Da Kjell Einar Karlsen fylte 50 fikk han en spesiell bursdagsga­ve av sin bror. Nå skal de sammen sykle til Paris for en god sak.

- ➤ SYKKEL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Brødrene er nemlig en del av Team Rynkeby Agder, som så dagens lys i fjor. Som kjent er Team Rynkeby et sykkellag, som årlig samler inn penger til barnekreft-saken.

– Min bror og jeg syklet en del sammen for noen år siden, men så fikk han seg bobil og ble lat. Da jeg fylte 50 fikk jeg denne sykkelture­n i gave av han, og nå trener vi mye sammen. Jeg har vel aldri vaert så mye sammen med min bror som jeg er nå, i alle fall ikke siden barndommen, så det er jo hyggelig, sier Kjell Einar Karlsen.

Hadde kreft selv

Men Kjell Einar og Geir, begge med etternavn Karlsen, blir på ingen måte alene på turen. Team Rynkeby Agder består av 26 ryttere, fra flere steder i Agder. Det er også et eget servicetea­m for Agder-rytterne, og det består av i alt seks personer.

Tre av rytterne er fra Grimstad, det er Kjell Einar Karlsen, Bård Østlien og Ida Nordhaug. I tillegg er mammaen til sistnevnte, Anette Nordhaug med i servicetea­met. For hun og datteren er dette en ekstra spesiell tur. Datteren, som nå er 21 år gammel, fikk nemlig påvist kreft da hun bare var 8 år. Hun er kreftfri nå, men sliter med senskader.

– Da datteren min bestemte seg for at dette ville hun vaere med på, så fant jeg nokså fort ut at dette ville jeg vaere med på også. Jeg har jo fulgt med på Team Rynkeby og hva de har fått til i årenes løp, siden jeg er aktiv i Barnekreft­foreningen her på Agder. Nå gleder vi oss til å vaere en del av det, sier hun.

2100 deltakere

Team Rynkeby så dagens lys i 2001. En medarbeide­r i Rynkeby Foods i Danmark hadde fått kols og bestemte seg for at han ville bli litt sunnere. Han fikk med seg en gjeng kollegaer og sammen syklet de til Paris. På turen fikk de sponset litt fra arbeidspla­ssen, og de da kom hjem hadde de igjen et overskudd på 42.000 kroner. Disse kronene ble donert til barnekreft­avdelingen ved universite­tssykehuse­t i Odense. Team Rynkeby var dermed født, og siden har det bare vokst og vokst for hvert år som har gått.

I år skal deltakere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Faerøyene, Island og Tyskland vaere med på turen til Paris. De danner 54 lag, og i alt er det 2100 deltakere som vil vaere samlet ved målgangen i Paris 6. juli. I fjor ble det samlet inn hele 84 millioner kroner til sammen av lagene, midler som i sin helhet går til barnekreft­saken.

– Når man får en plass i Team Rynkeby, så forplikter man seg ikke bare til å vaere med på sykkelture­n, man forplikter seg også til å samle inn penger til dette gode formålet. Siden i fjor høst har vi i Team Rynkeby Agder samlet inn 650.000 kroner, og vi jobber for å samle inn mer, forteller Karlsen.

Arrangemen­t på Ernst

Og mer kan det bli allerede torsdag kveld, for da inviterer sykkellage­t til en spennende aften på Ernst Hotell i Kristiansa­nd. – Leder av barnekreft­foreningen kommer fra Oslo, det samme gjør ryttere fra teamet vårt som har, eller har hatt barn med kreft. Vi har også vaert så heldige å få Thor Hushovd til å komme, han holder foredraget sitt helt gratis for oss, sier Karlsen, som håper det er mange som betaler inngangsbi­llett og får med seg dette her.

Team Rynkeby Agder har ellers solgt kalendere for å få inn inntekter, de selger stadig ulike sponsorpak­ker, og de planlegger en stor auksjon.

– Det folk skal vite er at disse pengene vi samler inn går rett til barnekreft­saken. Vi som skal vaere med og sykle må selv betale alt fra egen lomme, både mat underveis og hotellover­nattinger. Også sykler, drakter og annet utstyr må vi betale fra egen lomme, men Team Rynkeby har forhandlet fram gode avtaler, forteller han.

Trener sammen

Det kreves litt forberedel­ser når man skal legge ut på en sykkel-

tur på 150 mil på litt i overkant av en uke. Laget prøver å møtes så ofte som mulig for å trene sammen.

– Vi har faste spinningøk­ter i uka der vi sykler tre timer. Vi har også en fast tirsdagstu­r og en tur i helgen sammen. Utover våren skal vi delta på ulike ritt sammen, blant annet sykkelritt­et til Hovden, sier Kjell Einar Karlsen.

Selve turen starter med prolog fra Rikshospit­alet i Oslo til Strømstad 27. juni. Deretter blir de skysset til Rikshospit­alet i København, hvor de starter ferden videre helt til Paris. Går alt etter planen er de på plass der 6. juli.

Kjell Einar Karlsen og de andre deltakerne fra Grimstad gleder seg stort til turen, og Karlsen, som har syklet mye i sin tid tror dette kommer til å bli en unik sykkeloppl­evelse for hans del.

– Jeg har jo syklet en del oppigjenno­m som mosjonist, men det har jo bare handlet om egotripp for men egen del, og midtlivskr­ise. Nå får syklingen jeg skal gjennomfør­e en helt annen betydning, og det ser jeg fram til, sier han.

 ??  ?? KLARE: Grimstad har fire deltakere på Team Rynkeby Agder, som skal sykle til Paris for aller første gang. Det er Kjell Einar Karlsen (t.v.), Bård Østlien og Ida Nord haug. Annette Nordhaug (t.h.) er med i servicetea­met. De to midterste var ikke til stede da bildet ble tatt.
KLARE: Grimstad har fire deltakere på Team Rynkeby Agder, som skal sykle til Paris for aller første gang. Det er Kjell Einar Karlsen (t.v.), Bård Østlien og Ida Nord haug. Annette Nordhaug (t.h.) er med i servicetea­met. De to midterste var ikke til stede da bildet ble tatt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway