Grimstad Adressetidende

Båtmessa er i ferd med å bli full

For sjuende år på rad skal GTIF arrangere Sørlandets båtog fritidsmes­se. De som arbeider med messen mener det blir lettere og lettere å arrangere messen for hvert år som går.

- BÅTMESSE Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– 90 prosent av utstillern­e er allerede på plass. Vi får stadig henvendels­er fra folk som vil stille ut, så innen kort tid regner vi med at vi er fullbooket, forteller leder av messestyre­t Svein Øksenberg og messegener­al Bjørnar Heldal.

Duoen innrømmer at det med årene har blitt lettere og lettere å få utstillere på plass.

– Folk henvender seg til oss nå i større grad enn før, og det gjør jo innsalget mye lettere. Dette er jo sjuende året på rad GTIF gjør dette her, sier de.

Ikke bare båter

I alt 85 båter til lands og til vanns vil vaere på plass, og det er til nå 35 utstillere.

– Dette er jo en båt- og fritidsmes­se, så det er ikke bare båter som vil vaere utstilt her. Vi får blant annet bobiler, utepeis, robotgress­klippere og litt av hvert. Vi skal faktisk også ha noen yrkesbiler her. Vi har prøvd å få på plass gode utstillere, og det synes vi at vi har klart, sier Heldal.

Båtmessen er lagt til samme helg som det er båtmesse i Tønsberg, men til tross for at mange av utstillern­e da blir tvunget til å velge hvor de skal reise, så klarer altså båtmessen her å fylle opp.

– Vi får blant annet utstillere fra både Arendal, Grimstad og Kristiansa­nd, og representa­nter fra Risør trebåtfest­ival vil også vaere på plass. Det er viktig å få med alle, sier Øksenberg.

TV-stjerne og lokale talenter

I år som tidligere år skal de for øvrig også ha underholdn­ing på messen. GTIFs egne turnere vil selvsagt vaere på plass med en oppvisning, men de får også inn andre.

– The Voice-Elisabet kommer, og så kommer vi nok til å ha andre dyktige talenter her også. Vi syns det er en fin anledning for unge talenter til å vise seg fram. Ofte glemmer man når man steller i stand arrangemen­ter at man har veldig dyktige folk i umiddelbar naerhet, sier Heldal.

Han forteller ellers at redningsse­lskapet kommer med Elias-båten og så lover han at det etter hvert også vil komme andre overraskel­ser når det naermer seg årets messe.

– Vi kommer til å ha rundt 100 personer fra GTIF i sving her for å få messen gjennomfør­t, så det blir lagt ned utrolig mange dugnadstim­er den helgen. Denne messen er en veldig viktig inntektski­lde for oss, og den er med og sikrer driften av GTIF, hvor vi i dag har nesten 800 medlemmer, sier Øksenberg.

– Og det at inntektene fra denne båtmessen går til et godt formål tror jeg er viktig for utstillern­e også, da er de med og støtter noe positivt for barn og unge, legger Bjørnar Heldal til.

Litt arbeid gjenstår

Selv om arrangøren av årets messe er godt i rute, så gjenstår det selvsagt litt arbeid.

– Alt av søknader til kommunen og slik er gjort, nå handler det om å få på plass de siste utstillern­e, og så må vi sørge for at alt er fiks ferdig her på messeområd­et til messehelge­n. Vi må få på plass de siste bidragene til underholdn­ingen, og så har vi jo en messeavis som skal komme ut etter hvert. Vi har fremdeles nok å gjøre, men vi er i rute, og har vel aldri hatt så god kontroll som vi har nå, sier Svein Øksenberg og Bjørnar Heldal.

Årets messe er som kjent 3. til 5. mai.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? NY MESSE: 3. til 5. mai er det igjen klart for båt- og fritidsmes­se i regi av GTIF.
ARKIVFOTO NY MESSE: 3. til 5. mai er det igjen klart for båt- og fritidsmes­se i regi av GTIF.
 ??  ?? I RUTE: Leder av messestyre­t, Svein Øksenberg og messegener­al i Sørlandets båt- og fritidsmes­se Bjørnar Heldal er godt i rute foran årets messe.
I RUTE: Leder av messestyre­t, Svein Øksenberg og messegener­al i Sørlandets båt- og fritidsmes­se Bjørnar Heldal er godt i rute foran årets messe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway