Grimstad Adressetidende

Slik sparte kjaerestep­aret til sin første bolig sammen

Nancy Laudal Degn og Odd Jarle Kristianse­n ville inn på boligmarke­det fortest mulig. De kjøpte sin første bolig i Klingremoh­eia.

- BOLIGDRØM PÅ FRVIOLD Camilla Hovstø camilla@gat.no

Nancy Laudal Degn og Odd Jarle Kristianse­n var begge førstegang­skjøpere da de kjøpte bolig i Klingremoh­eia.

– Jeg har vaert opptatt av å spare i BSU så lenge jeg har hatt mulighet til det. Jeg fik kvel sparing inn med morsmelka, kan man si. Og jeg hadde et ønske om å kjøpe bolig så fort jeg kunne, fremfor å leie. På den måten slipper man jo å betale ned på andres gjeld. En betaler heller ned på sin egen, sier Nancy Laudal Degn (24).

Fordelene med å i BSU er at du får veldig god rente. Sparer du 25.000 kroner, som er maksbeløpe­t per år, kan du trekke fra 5.000 kroner på skatten. Dette kan komme godt med.

Laudal Degn er fra Grimstad, mens forloveden Odd Jarle Kristianse­n (26) er fra Froland.

Kristianse­n begynte med boligspari­ng for ungdom (BSU) da han var 20 år. De synes det er flott at en også kan låse BSUkontoen når man kjøper bolig. Det vil si at en kan bruke BSUen som egenkapita­l og fortsette å spare på den.

– Da trenger en i mange tilfeller ikke benytte seg av kausjonist, sier Laudal Degn.

Pusset opp og sparer til hage

Hun er utdannet vernepleie­r og leide de tre årene hun var student. De tre årene holdt.

Nå jobber 24-åringen på Feviktun. Her har hun 82 prosent stilling, men fyller opp med ekstravakt­er.

Kristianse­n jobber som innleid lastebilsj­åfør hos Asko i Lillesand.

De kjøpte i tomannboli­g Klingremoh­eia høsten 2017.

– Det var mye som trengte en oppgraderi­ng her, så vi pusset opp mesteparte­n av boligen innvendig. Vi byttet tapet og malte alle rom, byttet gulv, fikset verandaen, byttet kjøkken, bad og vaskerom. Fikset verandaen og asfalterte innkjørsel­en, forteller Laudal Degn.

De neste de tenker å oppgradere nå er hagen, så det sparer kjaerestep­aret til nå.

Starter måneden med budsjett

i

For å ha oversikt over hva de har råd til og på økonomien generelt, setter de opp budsjett hver måned

– Mange tenker kanskje at det tar veldig lang tid å sette opp et budsjett, men når man har gjort det noen ganger, går det meste av seg selv. Mange av de faste inntektene og utgiftene står der jo hver måned, og da tar det ikke lang tid. Det finnes noen apper også for å sette opp budsjett på en enkel måte, sier 24-åringen.

– Vi setter oss ned og ser på budsjettet i starten av hver måned. Og vi forsøker å storhandle en gang i uken, rett før helgen. Da har vi med handlelist­e som vi følger, det vet vi er økonomisk lønnsomt, legger hun til.

Kjaerestep­aret sparer også til en stor begivenhet i sommer, da skal de nemlig gifte seg i Fjaere kirke. De to har vaert sammen i fem og et halvt år.

– Det blir gøy, og det er noe vi virkelig må spare til. Ellers hender det jo at det dukker opp uventede utgifter med huset eller annet, og da er det godt å ha en buffer, sier Laudal Degn.

Må bare gjøre det

– Har dere noen sparetips til andre?

– Det handler vel mest om å faktisk sette av penger på en sparekonto hver måned. Det er lettere å bruke penger hvis de står på brukskonto­en. Det finnes jo gode spareapper også, hvor du for eksempel setter over en viss sum til sparekonto automatisk hver gang du trekker kortet.

 ??  ??
 ??  ?? STORTRIVES: Nancy Laudal Degn og Odd Jarle Kristianse­n stortrives med å bo i Klingremoh­eia. De ønsket å kjøpe så fort de fikk anledning til det, for å heller betale ned på egen gjeld enn andres.
STORTRIVES: Nancy Laudal Degn og Odd Jarle Kristianse­n stortrives med å bo i Klingremoh­eia. De ønsket å kjøpe så fort de fikk anledning til det, for å heller betale ned på egen gjeld enn andres.
 ??  ?? BUDSJETT: Nancy og Odd Jarle setter seg ned og ser på budsjettet sitt hver måned, og storhandle­r mat en gang i uka.
BUDSJETT: Nancy og Odd Jarle setter seg ned og ser på budsjettet sitt hver måned, og storhandle­r mat en gang i uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway