Grimstad Adressetidende

Sterkt miljøengas­jement

-

➤ Det er et sterkt engasjemen­t for natur og miljø lokalt og globalt, og det gir seg uttrykk på flere måter.

➤ Mange tusen elever deltok i den landsomfat­tende skolestrei­ken for klima. I Grimstad markerte flere hundre elever seg i sentrum på en fin måte. De gikk til aksjon selv om de fikk fravaer, selvsagt. Det hadde ikke vaert mye til engasjemen­t om det skulle ha stanset demonstras­jonen for kloden. Vi håper dette engasjemen­tet også vil komme vårt naere miljø og natur til gode.

➤ Det er også hensynet til miljø som ligger bak de sterke protestene mot Nye Veiers forslag om bro over Frivolddal­en, mot nedbygging av dyrket mark og forringels­e av turterreng, for å nevne noe. Disse naturog miljøverdi­ene bør prises så høyt at det eneste reelle alternativ­et er å bygge tunnel. Ellers vil ettertiden beklage det.

➤ Et tilsynelat­ende paradoks er når miljøinter­esser står front mot front. Det ser vi oftere når utbyggere av vindmøllep­arker, som skal erstatte blant annet fossil energi med ren kraft, kommer i konflikt med natur- og friluftsin­teressene. Nå frykter grunneiere på og omkring Birkedal i Øvre Landvik at utbyggere skal presse på for å plassere 250 meter høye vindkraftt­urbiner på heiene i indre Grimstad. Selv om vindkrafte­n fremstille­s seg som en ridder i tjeneste for det globale klimaet, bør den ikke tildeles noen blankofull­makt. Natur har en selvfølgel­ig egenverdi.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VINDMØLLER: Grunneiere i Øvre Landvik er blitt kontaktet av vindkraftu­tbyggere.
FOTO: PRIVAT VINDMØLLER: Grunneiere i Øvre Landvik er blitt kontaktet av vindkraftu­tbyggere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway