Grimstad Adressetidende

– Slitsomt å følge E18debatte­n så tett på veien

Grønnsaksb­onde Tor Helge Arnevik peker på dyrket mark, bomiljø og fornminner om nye E18 krysser Bringsverd.

- NYE E18 Camilla Hovstø camilla@gat.no

På folkemøtet om nye E18 på Fjaere grendehus mandag ettermidda­g, la Nye veier fram sitt forslag til trasé. De anbefaler at den nye motorveien følger eksisteren­de trasé.

Som tidligere nevnt, er er det ikke lagt opp til noen lang tunnel gjennom Frivolddal­en, kun en tunnel gjennom Bieheia. I stedet for lang tunnel er det lagt opp til å legge den nye veien i bro over Frivolddal­en.

Samtidig legges også en indre trasé fram, over Helle, Lunde og Dømmesmoen. Det Nye veier derimot ikke anbefaler er å velge en vei som vingler mellom disse to forslagene.

Men det var nettopp dette ordfører Kjetil Glimsdal ønsket å åpne for.

Han foreslår å ha forslaget om trasé fra Arendal og fram til Grimstadpo­rten, og derfra krysse ved Bringsverd mot den indre linja over Helle, Lunde og Dømmesmoen, som et alternativ.

Vil ikke låse seg

– Selv om rådgiverne nokså freidig sier at de ikke vil ha noen vingling mellom de to alternativ­ene de presentert­e mandag, er jeg tilbøyelig for å vurdere en kombinasjo­n. Jeg ønsker å ha muligheten til å vingle. Det er mye bedre enn å ha kun ett alternativ, som kanskje viser seg å vaere svaert uheldig for byen og sentrumsna­ere områder, sa Glimsdal på folkemøtet.

Dette gjør Tor Helge Arnevik på Bringsverd bekymret.

– Vi må komme til en helhetlig linje, og jeg mener man bør eventuelt flytte veien litt mer ut mot Vik, og gå mer inn i fjellet, fremfor over Bringsverd. Da sparer man dyrket mark, bomiljø og veldig mye fornminner. For Bringsverd er full av fornminner. Det er et stort problem, sier Arnevik.

Positiv til bro

Han er positiv til muligheten for en bro.

– Jeg registrere­r at folk virker veldig redde for broer. Men hvis du har gått gjennom Drammen og hatt en bro over deg, hører du ingenting av trafikken fra broen. Lyden går oppover. Så velsigne en bro og ikke en nedbygd dal, sier han.

Arnevik sier det er slitsomt å følge prosessen for ny E18, for alle som bor så tett på veien.

– Det kommer nye innspill hele tiden og vi vet ikke hvor veien kommer. Men det er mange fornuftige hoder som tenker. Jeg tror hvis vi jobber sammen om dette, kan det bli bra. Alle må bli hørt og noen egg må vi knuse på veien, men vi må knuse faerrest mulig, sier han.

Arnevik sier han har ønsket seg indre linje, fordi han bor på Bringsverd.

– Men hvis først veien skal gå som i dag, bør den følge dagens E18 så godt som mulig hele veien, for der ligger det en vei i dag. Da blir det bare to felt mer. En ting som blir bedre med en ny vei, er at den blir mye bedre støybeskyt­tet. Det må alle vaere klar over. Det kommer det mer støyskjerm­ing i dag enn det gjorde for 20 år siden, sier han. ➤

 ??  ?? SLITSOMT : Grønnsaksb­onde Tor Helge Arnevik var en av mange på folkemøte på Fjaere grendehus mandag. Han sier det er tungt å bo så tett på E18 og gå i uvitenhet om hvor veien kommer.
SLITSOMT : Grønnsaksb­onde Tor Helge Arnevik var en av mange på folkemøte på Fjaere grendehus mandag. Han sier det er tungt å bo så tett på E18 og gå i uvitenhet om hvor veien kommer.
 ??  ?? NAER: Tor Helge Arnevik har gården sin på Bringsverd, tett på eksisteren­de E18. Det er fremmet forslag om at nye E18 krysser Bringsverd med fra eksisteren­de trasé og inn i landet.
NAER: Tor Helge Arnevik har gården sin på Bringsverd, tett på eksisteren­de E18. Det er fremmet forslag om at nye E18 krysser Bringsverd med fra eksisteren­de trasé og inn i landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway