Grimstad Adressetidende

Ber ordføreren vaere kritisk til Nye Veiers broforslag

Øystein Tangås synes det er feil taktikk dersom ordføreren jobber for en E18 over jordene på Frivold for å slippe motorveibr­o naer sentrum.

- NY E18 Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Reaksjonen­e har ikke latt vente på seg etter at Nye Veier anbefalte en E18-trasé hvor veien går langs dagens vei og som bro over Frivolddal­en.

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) har uttalt at en motorvei oppe i dagen tett på sentrum er uaktuelt, og at man da helle bør diskutere en kombinasjo­n av dagens trasé frem til Grimstadpo­rten og en indre trasé med tunnel over Dømmesmoen. En slik løsning vil føre veien gjennom landbruksa­realer og boliger fra Solbergåse­n til Øygårdsdal­en.

– Vi er enige i at broforslag­et er snålt, men vi synes man bør angripe den ideen i stedet for å lansere en annen dårlig idé, sier Øystein Tangås i Frivold vel.

Adressa treffer ham hjemme i Klingremov­eien like ved travbanen. Huset hans vil sammen med amange andre hus ryke dersom E18 skal krysse over jordene for å koble seg på dagens firefeltsv­ei i området Øygårdsdal­en.

Tror betongtunn­el er mulig

Velforenin­gen utfordrer nå ordføreren til å vaere kritisk til Nye Veiers konklusjon om at en tunnel i Frivolddal­en er utelukket. Tangås viser til at en bro her vil måtte fundamente­res i fjell under kvikkleire­n.

– Det skulle tilsi at en betongrørt­unnel omtrent på bakkeplan skulle vaere like mulig, for den må også fundamente­res, sier han.

– Hvis man vil opp i høyden med en bro, altså en synlig infrastruk­tur, så vil en betongrørs­tunnel på bakkeplan vaere like aktuell. Vi snakker om ca. 600 meter fra utgangen av tunnelen ved Bieheia til Klingremoh­eia, mer eller mindre, skriver Tangås en henvendels­e til ordføreren.

– En betongrørs­tunnel på bakkeplan er ikke utsatt for flom/oversvømme­lse heller. Det løses med drenering, legger han til.

Tangås og velforenin­gen er klar over at veien må havne et sted, men advarer mot en løsning som vil gjøre at den krysser over jordene på Frivold.

– Vi tror ikke det er en god løsning for Grimstad. Det vil fortsatt vaere mye trafikk på den gamle E18, og med den nye vil det bli liggende en slags getto i midten, sier han.

 ??  ?? RYKER: Huset til Øystein Tangås i Klingremov­eien ryker hvis ny E18 skal gå over Dømmesmoen og ned til Øygårdsdal­en over jordene på Frivold. Like ved huset står en påle fra grunnborin­g.
RYKER: Huset til Øystein Tangås i Klingremov­eien ryker hvis ny E18 skal gå over Dømmesmoen og ned til Øygårdsdal­en over jordene på Frivold. Like ved huset står en påle fra grunnborin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway