Grimstad Adressetidende

– Ordfører Glimsdal, send bud etter musketeren­e!

Steffen Salvesen mener det er på tide at ordføreren søker støtte fra resten av planstyret for ny E18.

- DEBATT På vegne av håpefulle bønder og undersåtte­r i vestre korridor, Steffen Salvesen

Lesernes mening: Én for alle, alle for en.

I fjor høst var det stor diskusjon om hvor korridor for ny E18 skulle gå gjennom Gjerstad. Ordførerne i det interkommu­nale planutvalg­et omtalte seg selv som «de åtte musketerer», og gjorde det klart overfor Nye veier at en trasé utenom Brokelands­heia var helt uaktuelt. Nå har anbefaling­en kommet, og musketeren­e har blitt hørt.

I Arendal er det allerede bred politisk enighet om å følge Nye veiers anbefaling om å bygge ut eksisteren­de trasé. Gevinstene ved å velge det vestre alternativ­et er rett og slett for små i forhold til å dele og forringe store bo- og rekreasjon­sområder, sier Arendals musketer Terje Eikin.

Ny E18 vil derfor med all sannsynlig­het gå gjennom Grimstadpo­rten. Vi som er berørt av vestre korridor håper derfor at strekninge­n mellom Rannekleiv og Bringsvaer ikke blir tatt med videre til høring, men at man heller tar med området som muliggjør en kryssing mellom traséene videre vestover. Et stort antall husstander i begge kommunene vil bli svaert lettet over å få denne avklaringe­n allerede 10. april.

Når det gjelder traséen videre fra Bringsvaer, så har Nye veier gjennom hele prosessen vaert tydelige på at dette området er det mest konfliktfy­lte på hele strekninge­n fra Dørdal.

Samtidig har de innleide konsulente­ne ved flere anledninge­r gitt uttrykk for at utfordring­ene i Grimstad lar seg løse, det er bare et kostnadssp­ørsmål. Det er nå det gjelder, Glimsdal, send bud etter musketeren­e!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway