Grimstad Adressetidende

– Det er ikke til å tro

Gruppelede­r for KrF, Stein Gjulem, mener at politikern­e må samle seg om en tunnel under Dømmesmoen, dersom det er «umulig» med tunnel i nåvaerende trasé forbi Grimstad.

- DEBATT Stein Gjulem Gruppelede­r KrF

➤ Lesernes mening: Nye Veier AS har lansert en fire-felts motorveibr­o gjennom Grimstad sentrum. Det er ikke til å tro hva vi ser og hører. En motorvei gjennom sentrum! For Frivolddal­en er da virkelig sentrum, og enda mer sentrum vil området bli i årene som kommer.

Et hovedargum­ent fra Nye Veier er at denne traseen er best rent «samfunnsøk­onomisk». Man sparer 20 sekunder (?) sammenlign­et med en miljøtunne­l under Bråstadhei­a og Dømmesmoen. Og multiplise­rer man 20 sekunder med antall biler per dag og per år, blir regnestykk­et visstnok ikke samfunnsøk­onomisk, hva nå det egentlig betyr.

Men hvorfor tenker ikke Nye Veier på hva som er samfunnsøk­onomisk og ikke minst miljømessi­g fornuftig for Grimstad kommune og Grimstad sentrum?

Hvis en miljøtunne­l ved nåvaerende trasé blir «umulig», bør vi, som ordfører Glimsdal har fremholdt, samle oss om alternativ­et under Dømmesmoen. Og det bør vi stå på - grunnfjell eller ikke.

Hvis Nye Veier skulle si at da blir det ingen ny E18 forbi Grimstad, så får det vaere sånn. Vi, og alle, kan da fortsatt kjøre greit på nåvaerende strekning fra Vik tll Øygårdsdal­en.

Motorvei fra Oslo til Grimstad, motorvei fra Grimstad til Stavanger, og gjennom Grimstad får vi roe oss litt på nåvaerende vei.

Bilistene vil fortsatt kunne fylle drivstoff og kjøpe seg en wiener på Cirkle K. Og skilter vi kreativt, vil kanskje noen av de forbipasse­rende endog ta en impulstur nedom sentrum, besøke nye Oddensente­ret og flotte Byhaven. Det kan jo bli riktig så fint.

Men uansett, noen «Grimstadaq­uadukt» gjennom Frivolddal­en skal vi ikke ha - never ever!

 ??  ?? INNLEGG: Stein Gjulem, gruppelede­r i KrF, vil ha E18 i tunnel enten under Dømmesmoen eller forbi Frivolldal­en i dagens trasé. Her er Gjulem på talerstole­n i kommunesty­ret.
INNLEGG: Stein Gjulem, gruppelede­r i KrF, vil ha E18 i tunnel enten under Dømmesmoen eller forbi Frivolldal­en i dagens trasé. Her er Gjulem på talerstole­n i kommunesty­ret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway