Grimstad Adressetidende

Kraftig debatt om ny E18

Sidsel Ostad Halvorsen i Fuhr park liker ikke tanken på å få en motorveibr­o tett på.

- DEBATT Sidsel Ostad Halvorsen

Lesernes mening: Ny E18 på bru over Frivolddal­en – en dårlig spøk eller mangel på samfunnspl­anlegging?

Det er godt å se at ordfører Kjetil Glimsdal reagerer på Nye Veiers forslag til valg av ny trase for E18 gjennom Frivolddal­en med bro. Håper også at andre av Grimstads politikere har samme engasjemen­t. Dette må vaere en tverrpolit­isk sak for å bevare sentrumsna­ere områder i Grimstad, både for dem som bor her i dag og for dem som kommer etter oss.

Vil også si meg hjertens enig i Trond Nilsen sitt innlegg. Fuhr Park er vel omtrent halvveis i sin utbygging. Det var mye diskusjone­r rundt dette området før det ble bestemt at det skulle gis tillatelse til en utbygging.

I dag er det veldig mange i Grimstad som synes dette er blitt et kjempe fint boområdet. Mange synes det er flott at det legges til rette for slike sentrumsna­ere boområder. Dette er med på å få et mere levende sentrum. Man trenger heller ikke bil for å komme til byen. Noe som igjen har et miljø aspekter.

Det er også et annet boområde, Groheim; ikke langt fra Berge Gård som i disse dager skal diskuteres i politiske fora i Grimstad kommune. Hva vil da skje med dette?

Hva vil skje med Berge Gård hvis planlegger­ne får sin vilje i denne saken? Nye Veier sier det blir for dyrt å legge E18 i tunnel gjennom Frivolddal­en – har man da tatt med ALLE kostnader i forbindels­e med å legge traseen i høyden?

Tenker her på kostnader i forbindels­e med støyskjerm­ing og andre samfunnsko­stnader pga. at folk plages av støyen.

Hvorfor ble det i sin tid gitt tillatelse til utbygging av Fuhr Park hvis man visste at dette ville vaere så naerme et eventuelt trasévalg? Men kanskje vi som har leilighet på Fuhr Park får kompensasj­on for å bygge inn balkongene med støyskjerm­et glass.

Da kommer Fuhr Park tilbake til sin opprinnels­e for her blir det drivhus. Vi får bare bli enige om hvem som dyrker hva slike av vi kan forsyne hverandre med frukt og grønt. Tror ikke det var det beboerne på Fuhr Park tenkte på da de kjøpte leilighete­n sin.

Da nåvaerende E18 ble bygd var det noen av oss som gjerne ville at det skulle vaere midtdeler på deler av veien, og at dette skulle gjøres før ferdigstil­lelse av veien. Verken veimyndigh­eter eller sentrale politikere syntes det var en god idé. Noen år etterpå så syntes både veimyndigh­etene og sentrale politikere at jo her måtte det midtdeler til. Da snakket man ikke mye om kostnader. Disse ville vaert betrakteli­g mindre ved å bygge midtdeler før veien ble ferdig stilt.

Så kjaere Grimstad-politikere, tenk på hva dere har vedtatt av boligutbyg­ging i sentrumsna­ere områder og la disse beboerne få ha en topp livskvalit­et der de bor.

La det vaere forutsigba­rhet i planleggin­gen av både vei og bo-områder.La dette bli en politisk beslutning og ikke en beslutning av Nye Veier.

 ??  ?? IDYLLISK: Berge gård (midt i bildet) og Fuhr park (til høyre) ligger idyllisk til i dag. Det vil endre seg dersom Nye Veier får gjennomsla­g for ideen om å legge ny motorvei i bro gjennom Frivolddal­en, påpeker Sidsel Ostad Halvorsen.
IDYLLISK: Berge gård (midt i bildet) og Fuhr park (til høyre) ligger idyllisk til i dag. Det vil endre seg dersom Nye Veier får gjennomsla­g for ideen om å legge ny motorvei i bro gjennom Frivolddal­en, påpeker Sidsel Ostad Halvorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway