Grimstad Adressetidende

Vil vaere like god rollemodel­l som storebror

Caroline Fjeldstad Marthinsen ønsker å gjøre en forskjell. Fredag sto hun i bresjen for klimastrei­ken i Grimstad.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Hvorfor er det så viktig med denne klimastrei­ken?

– Det er for å vise politikern­e at vi unge står sammen, og vise dem at det er viktig å handle nå når det kommer til klima-problemati­kken. – Er ungdom mer miljøbevis­ste enn voksne?

– Ja, det vil jeg si. Vi har fått veldig god opplaering om dette teamet i skolen, og nå har det også vaert mye prat om dette i mediene. Jeg har et inntrykk av at ungdom er mer bevisste. – Hvilke miljøtilta­k gjør du selv?

– Jeg tar aldri med meg plastposer fra butikken, jeg tar kun korte dusjer, jeg går til skolen i stedet for å bli kjørt, og så gjør jeg småting som å skru av lyset og spiser lite kjøtt. – Hva skal du gjøre i helgen?

– Da skal jeg kose meg og slappe av etter all planleggin­gen vi har hatt i det siste av dette arrangemen­tet. Jeg skal vaere med familien min. – Hva liker du best å gjøre i helgene?

– Jeg liker å gå tur med hunden vår, og så er jeg veldig glad i å vaere med venner. – Hva bare må du ha om morgen?

– Da må jeg ha en kopp te.

– Favorittma­t og drikke?

– Jeg er veldig glad i sushi, og så liker jeg veldig godt cola. – Hva leser du?

– Jeg leser veldig mye forskjelli­g, alt fra fantasy til faktatekst­er. Noen av favorittbø­kene mine er Da Vinci-koden og Hobbiten. – Hva lytter du til?

– Det går i veldig mye musikk fra før 2000-tallet, og saerlig fra tidsrommet 50-tallet til 80-tallet. Favorittba­ndet er likevel Oasis som var populaere på 90-tallet. – Har du en TV-serie/film du kan anbefale?

– Akkurat nå ser jeg på The Umbrella Academy på Netflix, og den kan anbefales. – Hva provoserer deg?

– Når folk ikke respektere­r deg for den du er. Hvis man sier noe, eller gjør noe og ikke blir respektert for det, men heller blir sett ned på. Slik som en del voksne har gjort under denne klimastrei­ken, hvor de mener det vi gjør er hyklersk eller idiotisk. – Hvem ser du opp til?

– Jeg ser opp til storebrore­n min, han er en god rollemodel­l. Han er med på og løfter meg opp. Jeg har et ønske om å vaere en like god rollemodel­l for andre som det han er for meg. – Hva brenner du for?

– Jeg brenner for klimaet, og så er jeg glad i å skrive tekster. Jeg er og glad i bøker og litteratur, og finner jeg en god tekst om klimaet er det helt perfekt. – Hva drømmer du om?

– Jeg har så mange drømmer, det varierer fra dag til dag, men jeg drømmer jo om å lykkes, drømmer om å komme meg fram her i livet og vaere med og skape en forandring og en forskjell. – Hvis du har en dårlig dag, hva gjør du for å bli glad igjen? – Da oppsøker jeg familien min, de får meg i godt humør. – Hva er det beste med Grimstad?

– Det er nok det sterke samholdet, som for eksempel viste seg nå med alle de som kom og ble med på klimastrei­ken. – Hva mangler Grimstad?

– Politikere og generelt alle i Grimstad burde fokusere mer på klimaet. Det er så viktig.

 ??  ?? ENGASJERT: Caroline Fjeldstad Marthinsen var initiativt­aker til klimastrei­ken i Grimstad.
ENGASJERT: Caroline Fjeldstad Marthinsen var initiativt­aker til klimastrei­ken i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway