Grimstad Adressetidende

Kaller utspill patetisk

KrF-representa­nt Stein Gjulem slår kraftig tilbake mot Jarle Christians­en (Ap). Bakgrunnen var et stikk til Sp fra Ap-toppen.

- Stein Gjulem Valgt kommunesty­rerepresen­tant for KrF

Lesernes mening: Patetisk om åpenhet. I en kommentar til den nye flertallsk­onstellasj­onen i Grimstad, sier forhandlin­gsleder og nyvalgt kommunesty­rerepresen­tant for Arbeiderpa­rtiet, Jarle Christians­en: «Vårt tilbud til Senterpart­iet synes vi var svært så sjenerøst ... Men mulig det var åpenheten som skremte dem».

Jeg opplever en slik uttalelse som svært patetisk, ja, på kanten av ufin.

Det er forståelig at Arbeiderpa­rtiet er skuffet. For det første gjorde de et dårlig valg, noe som kan ha mange årsaker. For det andre, tapte partiet kampen om ordførerve­rvet. Slikt gjør vondt.

Etter et valg ønsker vel alle partier å komme i posisjon. Mulige konstellas­joner blir diskutert, kontakter blir tatt. Fra Ap fikk Senterpart­iet tilbud om blant annet varaordfør­er og leder i teknisk utvalg.

Partiet har sikkert vurdert dette grundig opp mot hva de kan oppnå i et samarbeid med sentrum-høyresiden. Og da er det jo ikke bare verv som teller. Det er også viktig hvem man lokalpolit­isk kjenner at man kan trives og jobbe best sammen med, ikke minst etter erfaringen­e fra siste fire år.

Derfor opplever mange av oss det litt underlig – kanskje på kanten av lite redelig – når Jarle Christians­en insinuerer at Senterpart­iets sidevalg skyldes at de er skremt av åpenheten i Arbeiderpa­rtiet. En åpenhet som kanskje, verken historisk eller nå, er veldig mye større enn i andre partier.

Om Christians­ens insinuasjo­n

var godkjent av partiets ordførerka­ndidat Marit Grefstad, gjør det ikke saken bedre.

 ??  ?? FÅR HØRE DET: Jarle Christians­en (Ap) ga Sp et stikk for å ha valgt Høyre fremfor Ap som samarbeids­partner. Nå blir han selv angrepet.
FÅR HØRE DET: Jarle Christians­en (Ap) ga Sp et stikk for å ha valgt Høyre fremfor Ap som samarbeids­partner. Nå blir han selv angrepet.
 ??  ?? KOMMENTERE­R: «Og da er det jo ikke bare verv som teller. Det er også viktig hvem man lokalpolit­isk kjenner at man kan trives og jobbe best sammen med, ikke minst etter erfaringen­e fra siste fire år», skriver Stein Gjulem i dette innlegget.
KOMMENTERE­R: «Og da er det jo ikke bare verv som teller. Det er også viktig hvem man lokalpolit­isk kjenner at man kan trives og jobbe best sammen med, ikke minst etter erfaringen­e fra siste fire år», skriver Stein Gjulem i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway