Grimstad Adressetidende

Vil stelle i stand matvognfes­tival

Grimstad Min By er i gang med planleggin­gen av neste sommer, og noe av det de har lyst til å få i stand er en matvognfes­tival.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Grimstad Min By er i gang med planleggin­gen av det som skal skje til sommeren. Nå planlegger de blant annet en matvognfes­tival.

Det kunne de fortelle Adressa etter styremøtet sitt mandag morgen.

– Vi jobber med flere spennende ting til sommeren, blant annet en egen foodtruck-festival. Det hadde vært veldig gøy å få til, sier styreleder i Grimstad Min By, Mette Thorborg Pedersen. Planen er å ha matvognfes­tivalen over en helg, men Grimstad Min By er helt i startfasen av planleggin­gen, så mye kan skje.

– Vi har dette som en idé, men jobber for å få til dette til sommeren. Vi har tro på at et foodtruck-konsept kan være med på å dra folk til byen, god mat og god drikke er jo veldig i vinden, sier Martin Svendsen, som er daglig leder i Grimstad Min By.

Passer byen

Han og de andre i styret ser for seg å ha denne matvognfes­tivalen over en helg, men hvor har de ikke bestemt seg for ennå.

– Vi er helt i startfasen av planleggin­gen, og kommer til å bruke litt tid på å prate med folk som driver slike foodtrucks fremover, samt få litt inspirasjo­n fra andre byen som har foodtrucks permanent, eller har foodtrucks innom slik vi har tenkt. Dette er et veldig stilig konsept, og vi tror dette hadde passet byen vår veldig bra, sier Svendsen. Han sier at de ønsker å involvere byens restaurant­er i denne helgen, og ser ikke bort ifra at det vil skje andre spennende ting i tilknytnin­g til festivalen også.

– Det er veldig tidlig i planleggin­gsfasen nå, men det tar litt tid å bearbeide slike planer, og finne vår form på det. Derfor er vi i gang med dette allerede nå. Vi gleder oss til å jobbe videre med det, sier Svendsen, som kommer til å ha hovedansva­ret for prosjektet sammen med Børre Githmark, som også sitter i styret til Grimstad Min By.

Gjentar tidligere suksess

En annen ting Grimstad Min By ønsker å få til neste sommer er Lyden av Grimstad, som de arrangerte for litt over ett år siden.

– Vi fikk det ikke til i år da vi kom litt sent i gang med planleggin­gen, men dette er noe vi ønsker å få til neste sommer. Det skal være et arrangemen­t som er barne- familie, og turistvenn­lig, sier styreleder Pedersen.

Børre Githmark forteller at de ønsker at arrangemen­tet skal være litt bredere enn det var sist.

– Vi ønsker oss et gratisarra­ngement til barna på dagen, og så ser vi for oss et opplegg for de voksne på kvelden litt slik som det var på Nytelsesfe­stivalen for noen år siden, sier han.

Barnearran­gement før jul

Men før vi kan ta på oss sommerkjol­en og sandalene igjen for å reise til byen på spennende sommerarra­ngementer, kan det bli nok å glede seg over også i tiden fremover mot jul.

Den Lille Madfesten er førstkomme­nde lørdag, det blir Afterworks, Spis for 100, Høstfest med Skifestiva­len, Black Friday, julegrante­nning og Nattåpenta­rrangement blant annet fram mot jul. Og barna- de skal få sitt helt eget arrangemen­t.

– Vi har fått 51.000 kroner fra Kultur og Miljøfonde­t som vi skal bruke på et barnevennl­ig arrangemen­t. Vi tenker å få til noe spennende i førjulstid­a, forteller Hanne Bie LorentzenS­chultz i styret. Detaljene for arrangemen­tet er ikke lagt ennå, men det kommer.

– Det kan godt hende vi steller i stand noe i forbindels­e med ett annet arrangemen­t som nattåpent eller noe, det er noe vi må se litt på, sier Martin Svendsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? SPENNENDE PLANER: Styret i Grimstad Min By er allerede i gang med å legge planer for sommeren. Blant annet vil de lage matvognfes­tival. Her ser vi deler av styret. F.v. styremedle­m Hanen Bie Lorentzen-Schultz, daglig leder i Grimstad Min By, Martin Svendsen, styreleder Mette Thorborg Pedersen, og styremedle­m Dag Wirak.
FOTO: CAMILLA HOVSTØ SPENNENDE PLANER: Styret i Grimstad Min By er allerede i gang med å legge planer for sommeren. Blant annet vil de lage matvognfes­tival. Her ser vi deler av styret. F.v. styremedle­m Hanen Bie Lorentzen-Schultz, daglig leder i Grimstad Min By, Martin Svendsen, styreleder Mette Thorborg Pedersen, og styremedle­m Dag Wirak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway