Grimstad Adressetidende

Advarer mot test av GHB

Politiet har avdekket besittelse av det narkotiske stoffet GHB, og mistenker at dette også har blitt brukt i forbindels­e med en trafikkuly­kke i høst.

- Red@gat.no

Politistas­jonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistas­jon, bekrefter nå overfor Grimstad Adressetid­ende at det har vært jobbet med saker knyttet til mulig bruk og besittelse av GHB den siste tiden.

– Jeg kan bekrefte at det etter at flere overdosesa­ker dukket opp i Arendalsre­gionen tidligere i sommer, også har vært saker i Grimstad med muligtilkn­ytning til G HB, sier politistas­jonssjefen på direktespø­rsmål.

Sterk mistanke

Politistas­jonssjef Terje Gundersen vil ikke forskutter­e noe i en spesifikk sak, siden det er snakk om en pågående etterforsk­ning av en hendelse. Men han bekrefter at det i forbindels­e med en trafikkuly­kke tidligere i høst, er mistanke om at bilfører var GHB-påvirket.

– Det er korrekt at politiet i forbindels­e med blodprøvet­aking av en bilfører som kjørte av veien etter å ha truffet en annen bil, har bedt om at det sjekkes for bruk av GHB. Bakgrunnen for dette er tips i saken og politiets kjennskap til vedkommend­e, erkjenner Gundersen.

Helseperso­nell som kom til stedet, og politiet, trodde først at det var snakk om et sykdomstil­felle på grunn av bilførers tilstand. Nettopp effekten GHB har, og små marginer mellom overdose og ikke overdose, gjør at politistas­jonssjefen nå advarer mot bruken av stoffet.

Advarer mot utprøving

– Politiet har ikke avdekket produksjon av GHB i Grimstad den siste tiden, men det har vært gjort noen enkeltbesl­ag for besittelse. Et beslag er for tiden inne til analyse ved Kripos. Foreløpig foreligger det ikke noe resultat, men det stemmer at det er mistanke om at stoffet er GHB, sier politistas­jonssjefen på spørsmål om det har vært avdekket produksjon eller gjort beslag siden i sommer.

– GHB (Gamma-HydroksyBu­tyrat) regnes som et særlig farlig stoff på grunn av den kraftige effekten og fordi det er svært vanskelig å måle seg fram til «riktig dosering.»

I tillegg er det vanskelig å behandle tilfeller av GHB-overdoser, da det ikke finnes noen motgift mot dette «svineriet», påpeker han videre.

– I alvorlige tilfeller kan det inntre vrangfores­tillinger, kramper, hemmet pust, bevisstløs­het og død. I løpet av de siste årene har det vært flere overdosedø­dsfall i hele Aust-Agder, og mye tyder på at flere av disse har vært som følge av GHBbruk. Så politiet vil absolutt sterk oppfordre alle om å holde seg unna stoffet, avslutter politistas­jonssjef Terje Gundersen.

 ??  ?? SVINERI: Politistas­jonssjef Terje Gundersen mener GHB er noe svineri man bør holde seg unna.
SVINERI: Politistas­jonssjef Terje Gundersen mener GHB er noe svineri man bør holde seg unna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway