Grimstad Adressetidende

Ole Christian (18) blir toppleder for en dag

Ole Christian Svennevig fra Grimstad får være toppleder for en dag sammen med administre­rende direktør i IKT-Norge.

- camilla@gat.no

Torsdag 19. september får 22 av landets mest innovative og løsnings orienterte ungeledert­alentmulig­hett i lå« skygge» hver sin toppleder fra næringsliv, politikk og akademia.

Ole Christian Svennevig (18) fra Grimstad er blant dem.

Svennevig har tidligere ledet en ungdomsbed­rift med stor suksess. Torsdag besøker han ledelsen i IKT-Norge og skal «skygge» Heidi Austlid, som er administre­rende direktør.

Vil lære om motivasjon

– Jeg gleder meg til å følge Heidi Austlid hos IKT-Norge. Det blir spennende og lærerikt. Digitalise­ring er relevant for min lærlingpla­ss, egne prosjekter og interesser privat. Teknologi er fremtiden, og vi trenger større satsing på arbeidspla­sser og utdanninge­r som er forberedt på det. I tillegg kan økonomi være en barriere for bedrifter som ønsker å forberede seg. Her må det offentlige skape gode rammeverk og det private bidra. Jeg gleder meg til å lære om hvordan Heidi bruker sine egenskaper til å skape motivasjon, samhold og drivkraft i en større bedrift, sier Svennevig i en pressemeld­ing fra Ungt Entreprenø­rskap Agder.

Ungdomsbed­rift med suksess

Skoleåret 18–19 var 18-åringen daglig leder i Ungdomsbed­riften MittFravær, som han drev sammen med to medelever på Dahlske vgs. Ungdomsbed­riften utviklet en digital løsning som skal gjøre det enklere å finne ut hvor mange prosent fravær man har i det enkelte skolefaget, samt beregne hvor mye fravær man kan ha før man når fraværsgre­nsen. MittFravær fikk mye oppmerksom­het for sitt arbeid, og gikk to ganger helt til topps i NM for Ungdomsbed­rifter 2019.

– Ole Christian er reflektert, sympatisk og inkluderen­de, og setter tydelig retning og delegerer ansvar. Som daglig leder i MittFravær viste han et brennende engasjemen­t, sier Anne Trine Eia, lærer ved Dahlske.

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og arrangeres for 17. gang av Ungt Entreprenø­rskap og ManpowerGr­oup.

 ??  ?? LEDER: Ole Christian Svennevig blir toppleder for en dag.
LEDER: Ole Christian Svennevig blir toppleder for en dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway