Grimstad Adressetidende

Nærmer seg kvalikplas­sene: – Vi må bare jage på

Kaptein Mathias Wichmann ser oppover på tabellen etter seieren over Raufoss.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Dansken ble matchvinne­r og er nå delt toppscorer for de gule med sine fem fulltreffe­re, samme antall som Chuma Anene og Ole Marius Håbestad.

Målet kom etter et hjørnespar­k, hvor ballen til slutt havnet hos Wichmann. Han kunne fra svært kort hold sette ballen i mål før keeper fikk fingrene på den. Kort tid før hadde Simon Larsen brent et straffespa­rk for Jerv.

– Hvordan var det å krige inn målet?

– Det var helt nydelig. Det er ikke den fineste scoringen jeg har hatt, men den teller like mye som de andre. Det var et viktig tidspunkt like etter straffebom. Det var viktig vi kom oss over den knekken med en gang, sier Wichmann.

Raufoss er innblandet i kvalikplas­sene og kom til en del sjanser på Levermyr, men laget fra ammunisjon­sbygda skjøt heldigvis for Jerv med løskrutt denne gangen.

Hjemmelage­t holdt unna hele kampen gjennom, og hadde også sine muligheter til å øke ledelsen, blant annet da Torje Wichne satte ballen i tverrligge­ren så den spratt ned på feil side av mållinjen sent i kampen.

– Det er ikke den fineste matchen vi har spilt, det er jeg den første til å innrømme, men tre poeng og «clean sheet»: perfekt, sier Wichmann og smiler.

Ny kamp onsdag

Dansken erkjenner at det ble lett nervøs stemning på banen ettersom kampen nærmet seg slutten og det bare var ett mål som skilte lagene. I deler av andre omgang klarte Jerv så vidt å spille seg ut fra eget forsvar før bortelaget tok over og satte i gang nye angrep.

– Folk var kanskje litt slitne, og det krever masse energi. Vi burde ha spilt bedre, burde ha tatt bedre vare på ballen og satt flere angrep sammen. Vi ser at med en gang vi får roet det litt ned og har noen pasninger, så kommer vi til noe og skaper noe, men hvis du er litt sliten og nervøs velger du ofte det trygge, og da får du den ofte bare tilbake i trynet med en gang, sier han.

Allerede onsdag venter en ny kamp for Jerv med bortetur til Jessheim og Ull/Kisa.

– Klarer dere å være fulle av energi igjen da?

– Det burde ikke være noe problem. Det hjelper alltid med trepoenger­e. Når er det bare fem poeng opp til kvalik, så vi må bare jage på. Hvis du ikke har energi nå og lyst til å spille matcher, det er jo det som er gøy. Vi må bare restituere godt og analysere, så er vi klare. Det er jeg ikke nervøs for.

PS! Nysignerin­gen David Faupala fikk Jerv-debuten da han erstattet Ole Marius Håbestad mot slutten av kampen. Han noterte seg nesten for målgi

vende pasning til Torje Wichne, men backens avslutning traff altså tverrligge­ren et par centimeter for høyt oppe til at ballen gikk inn.

 ??  ?? SCORET: Mathias Wichmann satte inn 1-0 fra kloss hold og jublet med armene i været. Nå øyner kapteinen kvalikspil­l.
SCORET: Mathias Wichmann satte inn 1-0 fra kloss hold og jublet med armene i været. Nå øyner kapteinen kvalikspil­l.
 ??  ?? DEBUT: David Faupala ankom Grimstad tirsdag, og mot Raufoss fikk han sine første minutter i Jerv-drakt da han erstattet Ole Marius Håbestad.
DEBUT: David Faupala ankom Grimstad tirsdag, og mot Raufoss fikk han sine første minutter i Jerv-drakt da han erstattet Ole Marius Håbestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway