Grimstad Adressetidende

– Nødt til å bli bedre fort

Amazon Grimstad tapte helgens kamp mot Grand Bodø. Nå tviler treneren på at det blir opprykk.

- Anna Torp Kvasjord og Martin Haugen

Amazon dro mot nord for å kneppe innpå Fløya i opprykkska­mpen, men måtte reise tomhendte hjem fra kampen mot Grand Bodø.

Hjemmelage­t tok ledelsen før pause og doblet i andre omgang.

Amazon ga aldri opp og reduserte ved toppscorer Isabella Hayes i det 83. minutt, men de grønne klarte ikke å få ballen i mål flere ganger, og resultatet ble 2–1 til Grand Bodø.

– Vi tapte rett og slett mot et lag som var bedre enn oss i denne kampen. Vi fikk tre forfall dagen før avreise, og når i tillegg Haugstad er borte i hele september på grunn av skole, ja så ble det tøft. Vi hadde også håpet at Mina skulle være tilbake, men hun må operere på nytt, forteller trener Tommy Egeli.

Jage hver omgang

Han mener Grand Bodø var det beste laget i kampen, og i det hele tatt opplever han kampene annerledes nå enn i vår.

– Lagene spiller mer direkte fysisk fotball nå, og vi får større utfordring­er med det. Vi har styrt alle kampene i høst selv om vi ikke har vunnet, bortsett fra denne kampen. Da tapte vi for et bedre lag, som har forsterket i høst med tre spillere som virkelig har løftet laget, sier han. Amazon hadde ifølge treneren nesten ingen målsjanser i kampen.

– Laget trenger å senke skuldrene nå og være fornøyde med å få til de små tingene. Det passer laget veldig dårlig nå å jage en topplasser­ing, jeg tror vi må jage hver omgang nå for å se om vi kan komme tilbake på vinner-sporet igjen.

Kvartfinal­e i NM

Nå venter nok en tøff uke for flere av Amazonspil­lerene. Det er nemlig kamp igjen allerede til onsdag.

– Det er en travel hverdag for noen av de beste spillerne våre. De skal spille kvartfinal­e i NM J19, og kommer hjem midt på natta onsdag. Det tærer på folk som går på skole og jobber, og det er en rovdrift på flere nå som jeg ikke liker helt. Selv om det er utrolig gøy med en kvartfinal­e i NM, så hjelper ikke det noe på 1. divisjonsl­aget vårt, sier Egeli.

Tøft program

Det så svært lovende ut da Amazon valset over Kaupanger 4– 0 17. august, men siden da har laget tapt for Nanset og Grand Bodø i tur og orden.

Dermed ligger laget nå fire poeng bak Fløya på førsteplas­s når fem kamper gjenstår.

Til helgen møter Amazon Hønefoss hjemme på Levermyr.

– Vi er nødt til å bli bedre fort om vi skal vinne de kampene som gjenstår i år. Det er bare tøffe motstander­e igjen, så vi må opp noen hakk. Vi ligger fire poeng bak lederen, så det blir tøft med noe opprykk i år, men i teorien er alt mulig, avslutter Tommy Egeli.

 ?? anna@gat.no ?? MÅL: Isabella Hayes scoret for Amazon, men det var ikke nok til seier denne gangen.
anna@gat.no MÅL: Isabella Hayes scoret for Amazon, men det var ikke nok til seier denne gangen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway