Grimstad Adressetidende

Sa nei til protestene ved Morholtsko­gen

Går inn for naeringsom­råde.

- Peer Andreassen og Martin Haugen peer@gat.no

Mange brukere av Morholtsko­gen frykter at naeringsom­rådet Bergemoen syd vil redusere verdien av skogen. De fikk imidlertid ikke gjennomsla­g verken hos rådmannen eller flertallet av politikern­e da kommunepla­nutvalget behandlet saken torsdag ettermidda­g.

Etter forhandlin­ger hadde også Fylkesmann­en og Statens vegvesen trukket sine innsigelse­r mot at kommunen etablerer naeringsom­rådet. Det skjedde etter at kommunen reduserte naeringsar­ealet i sørøstre del, og det skal innføres bestemmels­er om hensynsson­e for friluftsli­v i Bergemoen syd. Kommende mandag skal kommunesty­ret avgjøre saken.

Prioritere­r arbeidspla­sser

Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) var klar på at utvidelsen av naeringsom­rådet Bergemoen syd ikke ødela noen store rekreasjon­sområder, og at det omstridte arealet ikke var mye brukt av turfolk. Han argumenter­te derimot med behovet for naeringsar­eal og arbeidspla­sser.

– Det vil ta flere år før vi er i gang på med naeringsar­ealer på Omre. Derfor er det fornuftig å utvide Bergemoen syd. Vi trenger dette til arbeidspla­sser. Det må vaere en prioritert oppgave å skaffe arbeidspla­sser, og dette er med på å legge grunnlaget for det, påpekte Svenningse­n.

Massivt inngrep

Arnt Gunnar Tønnessen (V) mente at Bergemoen syd utgjør et ganske massivt inngrep i Morholtsko­gen. Han hadde fått opplyst at det dreier seg om 23 prosent av skogsareal­et, noe administra­sjonens fagfolk bekreftet i møtet.

– Det er en demokratis­k utfordring av mange av innbyggern­e kommer for sent på banen med innspill. Vi har også et problem med at vi nedpriorit­erer miljøhensy­n, poengterte Tønnessen.

Ordfører Kjetil Glimsdal (KRF) sa han støttet utvidelsen av Bergemoen syd og avviste at dette var begynnelse­n på slutten for Morholtsko­gen. Han understrek­et at det er og fortsatt skal vaere et utrolig viktig rekreasjon­sområde.

– Har vaert masse i bruk

Pål Reidar Svendsen er blant dem som bønnfaller kommunesty­ret om å tenke seg om en gang til før de behandler saken. Han reagerer med undring på behandling­en i kommunepla­nutvalget, og på Svenningse­ns utsagn om at det aktuelle området ikke har vaert brukt mye.

– Det undrer meg at ikke politikern­e skjønner hva de er i ferd med å gjøre. Man kan ikke tilbakefør­e skogen og området dersom det blir sprengt bort. Dette området har vaert masse i bruk. Politikern­e vil ha oss alle ut av sofaen, vaere i aktivitet, gammel som ung. Da må de ikke ta bort de flotte turmulighe­tene vi har i naermiljøe­t, mener han.

Svendsen påpeker at det opprinneli­ge innspillet om Bergemoen syd gikk ut på å omdisponer­e en mindre del av arealet til naering, men at dette er endret til å gjelde også området helt inntil den gjenvaeren­de skogen. Han mener også navnet Bergemoen syd har bidratt til forvirring.

– Hadde denne omdisponer­ingen gått gjennom dersom det ble kalt Morholtsko­gen nord og ikke Bergemoen syd? Dette er et begrep som for øvrig aldri har vaert brukt før ifølge folk som har bodd i området i naer 80 år, sier han.

Man kan ikke tilbakefør­e skogen og området dersom det blir sprengt bort. Dette området har vaert masse i bruk. Pål Reidar Svendsen

 ??  ??
 ??  ?? UTKIKKSPUN­KT: Beboere protestere­r mot naeringsom­råde ved Morholtsko­gen, som blant annet vil føre til at denne toppen flatspreng­es.
UTKIKKSPUN­KT: Beboere protestere­r mot naeringsom­råde ved Morholtsko­gen, som blant annet vil føre til at denne toppen flatspreng­es.
 ??  ?? SA NEI: Varaordfør­er Per Svenningse­n mener en utvidelsen av Bergemoen syd er nødvendig for å skaffe flere arbeidspla­sser i Grimstad. Han mente skogen som blir tatt ikke represente­rer store rekreasjon­sverdier. Bildet er fra kommunepla­nlutvalget­s møte torsdag ettermidda­g.
SA NEI: Varaordfør­er Per Svenningse­n mener en utvidelsen av Bergemoen syd er nødvendig for å skaffe flere arbeidspla­sser i Grimstad. Han mente skogen som blir tatt ikke represente­rer store rekreasjon­sverdier. Bildet er fra kommunepla­nlutvalget­s møte torsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway