Grimstad Adressetidende

Inntektsga­p i Arresten

- Oddvar Holvik

Oddvar Holvik skriver om parkerings­situasjone­n i kommunen. Han peker på et stort gap mellom inntekt og budsjett til Arresten.

Lesernes mening: Det

ble budsjetter­t med 4,7 mill. i årlige inntekter i Arresten.

Så måtte det

bevilges mer penger. Men det «var bare i år», for neste år ble det bakt inn i budsjettet sa de så lettvint. Så ligger det an til 800.000 i inntekt i år. Arresten har kostet 115 mill.

Etter 33 år

har kommunen fått inn 85.000 på 31 parkerings­plasser på 7 måneder i kulturhusk­jelleren. Det tilsvarer kr 13 per dag per plass. Fellesutgi­ftene var for noen år siden kroner 2500 pr. plass. Hadde en privat hatt disse plassene ville han gjort noe for å øke inntekten. Leid de ut til faste, eller prøvd å selge ut. På Fuhr Park så er prisen 250 000 kroner.

Så det er

på tide å se litt på hva kan kommunen gjøre på inntektssi­den, og ikke bare innsparing­er. Det er nå de kan gjøre grep for fremtiden.

Odden bygger 1.

byggetrinn på egen tomt. Kommunen har avtale om at de kan kjøpe tomten som de solgte tilbake dersom det ikke blir bygget i 2020. Odden har nå avgift etter 2 timers parkering.

Kjøp den tilbake.

Likestill Arresten og Odden parkeringe­n med 1 time gratis. Det blir betydelige­re faere p plasser når Odden bygger ut. Så på gode dager så vil de bli økt belegg i Arresten. Til« hverdags» vil parkerings­plassen på Odden holde. I 20 år har Odden leid parkerings­plassen for en billig penge for å tilby sine kunder gratis parkering. Mens det har vert avgift i sentrum.

En Høyre-politiker uttalte

i kommunesty­ret at «bilistene måtte betale for Arresten etter hvert» når de vedtok et låneopptak på 115 millioner kroner.

Jeg er overbevist

om at kommunen forventer et tilbakekjø­p av tomta. Så kan en tenke seg at den kan selges bit for bit til en høyere pris. Det er muligens ikke flere butikker det er marked for, men et hotell.

Da vil det

bli faerre parkerings­plasser. Samtidig økt aktivitet, som generere bedre belegg på parkerings­plassene.

Så har vi

nok av fjell til å bygge flere p-plasser i. Per i dag så tilsvarer inntekten 8 kr pr. dag pr. plass i Arresten. Vi må som i Arendal komme dit hen at det blir balanse mellom tilbud og etterspørs­el.

Så forstår jeg

at parkerings­v-edtektene for Grimstad endelig blir revidert. Og det kan slå positivt ut. Ikke krav til fysiske parkerings­plasser ved nye lokaler og leilighete­r. Når det ikke er krav til plass, vil det muligens bli bygget små leilighete­r på for eksempel Torskeholm­en. Det mange som ønsker å bo sentralt, men ikke har bil. Dersom utbygger tror han kan selge små leilighete­r uten parkering, må han få lov til det. Så vil noen leie plasser.

En ting til

slutt. Kan kommunen konkurrere med de private ved å tilby kontroll av også de private parkerings­plassene i byen?

Det er muligheter

for å øke inntektene, ikke bare kutte i budsjettet.

 ??  ?? INNTEKTER: Oddvar Holvik påpeker et stort gap mellom budsjetter­te og virkelige inntekter i Arresten.
INNTEKTER: Oddvar Holvik påpeker et stort gap mellom budsjetter­te og virkelige inntekter i Arresten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway