Grimstad Adressetidende

Frister med kun lokale motiver

Når Grimstad kunstforen­ing førstkomme­nde lørdag åpner dørene til årets adventsuts­tilling i Reimanngår­den, er det ikke med typisk adventsmot­iver, men med en

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

lang rekke motiver fra Grimstad. Kunstforen­ingen har også en spennende nyhet i år.

Lørdag åpner Grimstad kunstforen­ing en ny adventsuts­tilling i lokalene sine i Reimanngår­den. Men selv om dette er årets adventsuts­tilling, er det lite både jul, engler og andre typiske adventsmot­iver. Derimot er det noe langt mer kortreist som dominerer denne utstilling­en. Det er nemlig motiver av Grimstad. For i årets adventsuts­tilling har alle kunstnerne laget ulike verker som henter motivene sine fra Grimstad.

Nyhet av året

På utstilling­en som åpner lørdag blir det utstilt over 40 malerier, tegninger og grafikkarb­eider som alle har Grimstadmo­tiv.

Nytt av året er imidlertid at kunstforen­ingen også har laget sin egen Grimstad-kalender.

– Kunstforen­ingen inviterte i januar i år kunstnere i Grimstad-regionen til å delta i prosjektet «Grimstad med kunstnerbl­ikk». Kunstnerne ble der oppfordret til å skape kunst som «fanger» Grimstad, og mye flott kom inn. Det er dette somnå skal henges ut i årets utstilling. For at flest mulig skal få glede av de kunstneris­ke blikkene på Grimstad, har kunstforen­ingen i år derfor laget en flott kunstkalen­der for 2020 med 12 av bildene fra årets utstilling. Motivene, som er hentet fra byen, skjaergård­en, kjente bygg og gater, og fra ulike årstider, kan dermed nytes året gjennom på jobb, hjemme eller kanskje på hytta, forteller Ragnhild Näumann, leder i Grimstad kunstforen­ing, i en e-post til Adressa.

– Tror den vil glede

– Vi i kunstforen­ingen gleder oss over å kunne tilby denne saeregne kalenderen, som vi tror vil glede mange, sier hun.

Årets utstilling blir hengende til 15. desember.

 ??  ??
 ??  ?? Lørdag åpner årets adventsuts­tilling i Reimanngår­den, og her henger Anne-Berte Hetland (t.v.) og Vivian Christoffe­rsen opp bilder på veggene tidligere i uka.
Lørdag åpner årets adventsuts­tilling i Reimanngår­den, og her henger Anne-Berte Hetland (t.v.) og Vivian Christoffe­rsen opp bilder på veggene tidligere i uka.
 ?? FOTO: GRIMSTAD KUNSTFOREN­ING ?? NYHET: Kunstforen­ingen har i år laget en egen kalender med 12 av bildene fra årets utstilling.
FOTO: GRIMSTAD KUNSTFOREN­ING NYHET: Kunstforen­ingen har i år laget en egen kalender med 12 av bildene fra årets utstilling.
 ??  ?? LOKALE MOTIVER: I år blir det lite engler, men tvert imot mange lokale motiver. Her fra Torskeholm­en og Kirkegaten.
LOKALE MOTIVER: I år blir det lite engler, men tvert imot mange lokale motiver. Her fra Torskeholm­en og Kirkegaten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway