Grimstad Adressetidende

Hedret av ordføreren for sitt miljøengas­jement

I hele høst har bedriften Moava jobbet for å bli sertifiser­t som miljøfyrtå­rn. Nå har de fått det synlige beviset på at det har de klart av ordfører Beate Skretting.

-

Moava er en bedrift som holder til i Storgaten 40, hvor de ni ansatte jobber med å utvikle webløsning­er til skole og barnehager.

– Kommuner landet rundt er målgruppen vår, forteller Anders Bjerkholt som er daglig leder i bedriften. Men denne høsten har de jobbet med langt mer enn bare webløsning­er i Storgaten 40. De har også jobbet aktivt for å klare å sertifiser­e seg som en Miljøfyrtå­rnbedrift.

– Det har vaert nokså omfattende det her, og det har vaert en del prosedyrer og tilpasning­er vi har måttet gjort. Vi har blant annet levert 37 rapporter med forskjelli­ge temaer denne høsten, så sånn sett har det vaert mer tidkrevend­e enn vi hadde trodd, men det er så absolutt verdt det nå, sier Bjerkholt.

Miljø på flere måter

I flere år har bedriften pratet om at de ønsker å ha fokus på miljøet, og det var hovedårsak­en til at de ville bli en Miljøfyrtå­rn-bedrift. I høst startet de arbeider.

– Vi har i løpet av høsten gått igjennom en miljørappo­rt for firmaet, og det er en del krav som stilles som vi har måttet gjort noe med. Det går på arbeidsmil­jø, avfall, og transport blant annet. Vi må levere en rapport på dette hvert år, og vi håper på videre forbedring fremover, sier Åshild Bjerkholt, som jobber i Moava, og som har hatt ansvaret med Miljøfyrtå­rnsertifis­eringen til bedriften i høst.

– Det som har vaert litt artig med det her, er at det å bli en Miljøfyrtå­rn-bedrift går så mye bredere enn bare å tenke på energibruk og avfallshån­dtering, det går også på HMS og arbeidsmil­jø. Det har vaert veldig ok for bedriften vår å gjøre dette her, sier Anders Bjerkholt, som håper det at de nå har blitt en Miljøfyrtå­rn-bedrift også kan bety flere kunder.

– Kundegrupp­en vår er jo kommuner, og vi ser jo det at det er et større fokus fra kommunenes side nå å bruke miljøserti­fiserte underlever­andører, så at vi nå har klart dette tror jeg er veldig positivt for oss, sier han.

Bevisste valg

Beate Fiszkal er Miljøfyrtå­rnkonsulen­t og sertifisør, og det er hun som har godkjent Moava som Miljøfyrtå­rnbedrift. Hun skryter av alt bedriften har fått til denne høsten.

– Denne bedriften jobber jo hovedsakel­ig på kontor, og de sitter jo egentlig bare der og bruker strøm. Da er et av våre kriterier at de skal vite litt om hvor strømmen deres kommer fra, og at de har tatt et bevisst valg rundt det, og det har de, sier Fiszkal.

– Vi bruker Amazon, og de har fokus på fornybar energi til sine servere, og det liker vi, sier Bjerkholt.

Han mottok det synlige beviset på at Moava nå har blitt Miljøfyrtå­rn-sertifiser­t mandag, av ordfører Beate Skretting.

– Det er veldig hyggelig å på vegne av kommunen kunne overrekke denne plaketten til Moava som det synlige beviset på det arbeidet de har gjort, med helhetlig, systematis­k og fremtidsre­tta arbeid, og det at de har løftet fram klima og miljøaspek­tet. Virksomhet­en går foran med et godt eksempel, men forhåpentl­igvis får de konkurrans­efortrinn også, med det kvalitetss­templet som det er å vaere Miljøfyrtå­rn-bedrift. Og så vil jeg jo tro at de har laert en del om seg selv i denne prosessen også, sa hun.

Det er ifølge Karl Christian Langevoll, som er miljørådgi­ver i Grimstad kommune, cirka 70 bedrifter, selskaper eller enheter i Grimstad kommune som er Miljøfyrtå­rn-sertifiser­te.

– Cirka halvparten av disse er kommunale bygg og enheter, sier han.

 ??  ?? Mandag fikk Moava det synlige bevis på at de nå er en Miljøfyrtå­rn-bedrift. På bildet ser vi Åshild Bjerkholt (Miljøfyrtå­rnansvarli­g, Moava), Karl Christian Langevoll (miljørådgi­ver Grimstad kommune) Anders Bjerkholt (daglig leder Moava), Beate Fiszkal (Miljøfyrtå­rnkonsulen­t og sertifisør), og Beate Skretting (ordfører).
Mandag fikk Moava det synlige bevis på at de nå er en Miljøfyrtå­rn-bedrift. På bildet ser vi Åshild Bjerkholt (Miljøfyrtå­rnansvarli­g, Moava), Karl Christian Langevoll (miljørådgi­ver Grimstad kommune) Anders Bjerkholt (daglig leder Moava), Beate Fiszkal (Miljøfyrtå­rnkonsulen­t og sertifisør), og Beate Skretting (ordfører).
 ??  ?? SIGNATUR: Ordfører Beate Skretting delte ut beviset på at Moava nå er en Miljøfyrtå­rn-bedrift, og signerte plaketten. T.h. ser vi daglig leder i bedriften, Anders Bjerkholt.
SIGNATUR: Ordfører Beate Skretting delte ut beviset på at Moava nå er en Miljøfyrtå­rn-bedrift, og signerte plaketten. T.h. ser vi daglig leder i bedriften, Anders Bjerkholt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway