Grimstad Adressetidende

Anbefaler ny sommergade

Sommergada 2019 skal opp i kommunesty­ret 10. desember. Der skal den evalueres, og veien videre diskuteres.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Rådmannens forslag til vedtak er følgende:

– Kommunesty­ret anbefaler at Sommergada gjennomfør­es også i 2020, etter samme konsept som i 2019 med bilfritt i Storgaten fra Nygaten til Torvet. Nødvendig kjøring, som vareleveri­ng, beredskap, renovasjon og kjøring til eiendommen­e tillates. Det forutsette­s at det utarbeides konkrete informasjo­nsplaner om parkering og kjøremønst­er, blomster- og møblerings­plan, og offensiv markedsfør­ing av Sommergada med innhold, står det i sakspapire­ne.

Tidsrommet for Sommergada skal vaere fra og med 26. juni til og med 2. august, dette for å få med nattåpent, samt perioden med søndagsåpn­e butikker.

Ny evaluering neste høst

Det forutsette­s ny evaluering av Sommergada høsten 2020.

Kommunesty­ret vedtok

4. februar at prøveprosj­ekt med bilfritt sentrum i sommerferi­en, senere kalt «Sommergada 2019», skulle gjennomfør­es.

Prøveprosj­ektet ble planlagt til å skulle gjennomfør­es i perioden 20. juni til

20. august. Etter åpningen

20. juni dukket det opp utfordring­er knyttet til trafikkavv­ikling og skilting, og flere butikker meldte om redusert omsetning. Etter hvert ble det avklart at man skulle avslutte prosjektet 1. august i stedet for 20. august, og at prosjektet skulle evalueres i etterkant.

Evaluering­en synliggjør at det er stort sprik i hvordan prosjektet oppfattes, fra positivt til negativt. Gjennomsni­ttet av tilbakemel­dingene er svakt positivt. Imidlertid er det flere naeringsdr­ivende i øvre del av sentrum, de som Sommergada var ment som en støtte til, som melder om redusert omsetning og derfor er negative.

 ??  ?? EVALUERES:; Prøveprosj­ektet med sommergate og bilfritt sentrum har ikke fungert helt etter planen. Nå skal prosjektet evalueres politisk.
EVALUERES:; Prøveprosj­ektet med sommergate og bilfritt sentrum har ikke fungert helt etter planen. Nå skal prosjektet evalueres politisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway