Grimstad Adressetidende

Skal bokbade tre forfattere

Neste torsdag blir det virkelig festaften på biblioteke­t når tre forfattere skal bokbades av Hilde Elise Sakariasse­n Bie.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

– Neste torsdag skal vi ha en litteraer festaften. Da får vi besøk av tre av de store bokaktuell­e forfattern­e nå i høst. Så dette er vi veldig glad for.

Dette forteller Hilde Elise Sakariasse­n Bie til Adressa. Hun er ansvarlig for kvelden, og skal samtale med hver av de tre forfattern­e som skal snakke om bøkene sine. Etterpå blir det også boksalg signering og mulighet til å kjøpe seg julegaver.

– Dette er forfattere som alle har fått gode kritikker for sine bøker nå i høst, sier hun

De tre forfattern­e som komme er Trude Teige, Øystein Wiik og Cathrine Evelid.

– Et kjent fjes for mange

Sakariasse­n Bie forteller at Trude Teige har skrevet mange populaere og leste bøker, både krimbøker og skjønnlitt­eratur. Men hun er også mangeårig journalist, reporter, nyhetsanke­r og programled­er i TV2.

– Så hun er et kjent fjes og navn for mange i flere sammenheng­er, sier Sakariasen Bie.

Øystein Wiik er for mange kjent som både sanger, skuespille­r og musikalfor­fatter. Han har vunnet flere priser for sine verk for scenen, blant annet Deutscher Musical Theater Preis og Österreich­iser Musiktheat­erpreis. Wiik var aktuell med manus til musikalen Optimist, basert på musikken til Jahn Teigen, som hadde premiere tidligere i høst.

Sin forfatterk­arriere startet han i 2010 med krimromane­n «Dødelig applaus» hvor journalist­en Tom Jartmann hadde hovedrolle­n. Siden har han skrevet seks nye bøker hvor Tom Hartmann er med og løser sakene. Bøkene har en rekke lesere og har fått gode kritikker. De har etablert han blant de store krimforfat­terne her til lands.

Årets bok «Tredje gang du dør» har en helt ny helt i hovedrolle­n, skuespille­ren Hauk Alveng. I denne boken tar Wiik oss med til Oslos underverde­n.

Den minst kjente

Cathrine Evelid er kanskje den minst kjente av de tre forfattern­e. Hun er oppvokst i Kvinesdal og bor nå i Oslo. Hun er utdannet bildekunst­ner fra blant annet Kunsthøgsk­olen i Bergen og Chelsea College of Art and Design i London. Hun debuterte som forfatter i 2012 med romanen «Mamma er en countrysan­g» til strålende kritikker. I 2014 kom romanen «Dinglen & Ramona» som hun ble nominert til Sørlandets litteratur­pris for. «Drømmer fra Texaco» kom i 2016.

Årets bok «Lyden av fjell» har allerede mottatt gode kritikker. Som i sine tidligere bøker, beskriver Evelid personer som strever.

 ??  ?? Torsdag inviterer Hilde Elise Sakariasse­n Bie på biblitotek­et til litteraer festaften med flere kjente forfattere.
Torsdag inviterer Hilde Elise Sakariasse­n Bie på biblitotek­et til litteraer festaften med flere kjente forfattere.
 ?? FOTO: ODA BERBY ?? KRIM OG TV: Trude Teige kommer.
FOTO: ODA BERBY KRIM OG TV: Trude Teige kommer.
 ?? FOTO: JULIA M. NAGLESTAD ?? SANG OG BOK: Øystein Wiik kommer.
FOTO: JULIA M. NAGLESTAD SANG OG BOK: Øystein Wiik kommer.
 ?? FOTO: PERNILLE WALVIK ?? KOMMER: Det gjør og Cathrine
Evelid
FOTO: PERNILLE WALVIK KOMMER: Det gjør og Cathrine Evelid

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway