Grimstad Adressetidende

NM-sølv til Imås-bokser

Imås deltok med to boksere i årets NM, og de to utøverne viste at de blir å regne med i årene fremover.

- Eirik Christoffe­rsen Grimstad bokseklubb

Sist helg ble årets NM for boksere mellom 15 og 19 år arrangert på Raufoss, og boksegrupp­a til Imås stilte med to utøvere.

Bokserne som reiste var Dren Shala (18) og Keano Nick Davidsen (15). De var spente på den tøffe motstanden de hadde i vente. Her ville de jo tross alt møte de beste av de beste utøverne i landet.

Begge Imås-bokserne skulle konkurrere i 75 kilosklass­en, men mens Shala er junior-bokser, deltok Davidsen i ungdomskla­ssen.

Først i ilden og ringen var

Dren Shala. Han har kun en kamp fra tidligere, men ifølge trener Eirik Christoffe­rsen i Imås så har han vist god progresjon den siste tiden, og han er et talent.

Shala kom direkte til semifinale­n på lørdagen, der han møtte en mye høyere bokser fra Drøbak. Drøbaksbok­seren hadde klar fordel av dette, da han fikk en mye bedre rekkevidde. Han klarte dermed å holde Shala på god avstand. Dren Shala hadde mange gode angrep, men etter tre svaert tunge runder måtte han se seg slått på poengsum og han gikk dessverre ikke videre til finale.

Møtte regjerende mester

Keano Nick Davidsen var neste og siste Imås-bokser i aksjon. Han ble trukket rett til finale på søndagen, mot tidligere regjerende norgesmest­er Marcus Øvald fra Porsgrunn. Sistnevnte er en svaert rutinert bokser, og har reist både inn- og utenlands for å konkurrere. Han omtales som ett av de største talentene i Norge, og det er ikke alle som tør å møte han på innsiden av de fire tau.

Vel vitende om den store utfordring­en han hadde i vente, hadde Imås-bokseren Keano Nick Davidsen planen klar for finaledage­n. Han har møtt samme motstander før, og har også møtt andre av de beste bokserne i landet i både 75 og 80 kilosklass­en før. Han visste hva som ventet han.

Havnet bakpå

Med planen klar i hodet tok Kano fort midten og styringen i kampen. Han fulgte planen til punkt og prikke og leverte bra motstand fra første sekund. Dette hadde nok ikke Porsgrunns-bokseren forventet.

Første runde ble jevn, og planen var å fortsette slik i andre runde. Men slik ble det ikke. Et lite strategiby­tte ifra motstander­en resulterte i at Imås-bokseren tok en del harde magetreff som han også svarte på. Keano havnet med det litt bakpå, og dommeren valgte å stoppe kampen på bakgrunn av at Keano ble litt for defensiv. Keano måtte dermed nøye seg med en fortjent sølvmedalj­e i årets mesterskap, noe både sekundant Arve Knardahl og trener Eirik Christoffe­rsen også er svaert fornøyde med.

– Her viste Keano at han både har styrken og viljen til å hamle opp mot den beste ungdomsbok­seren i landet. Han er et av våre mange talenter i Imås, som gjør arbeidet man legger ned som trener virkelig verdt det, sier Eirik Christoffe­rsen.

Imås har på sin lille fartstid som bokseklubb vist at de er gode på utvikling, og på å drive fram boksetalen­ter.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Dren Shala og Keano Nick Davidsen var Imås’ representa­nter i året NM.
FOTO: PRIVAT Dren Shala og Keano Nick Davidsen var Imås’ representa­nter i året NM.
 ??  ?? Denne gjengen var på plass på Raufoss sist helg: F.v. Trener Arve Knardahl, Dren Shala, Keano Nick Davidsen og trener Eirik Christoffe­rsen.
Denne gjengen var på plass på Raufoss sist helg: F.v. Trener Arve Knardahl, Dren Shala, Keano Nick Davidsen og trener Eirik Christoffe­rsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway