Grimstad Adressetidende

Har abonnert på Adressa siden 1945

Elsa Holte har ikke bodd i Grimstad siden hun var 25 år, men hun abonnerer fortsatt på Adressa. Forrige uke fylte hun 98 år.

-

Abonnement­et tegnet Elsa Holte i januar 1945. Da flyttet hun til Mandal, men ville gjerne fortsatt følge med på det som skjedde i Grimstad. En by hun hadde bodd ifra hun var sju år gammel.

– Det hender avisbudet her svikter litt, men da pleier jeg å få avisen tilsendt i en konvolutt dagen etter, sier en munter Elsa Holte på telefon fra Mandal. Hun setter stor pris på avisen som hun får i postkassa tre ganger i uken. For hun liker å følge med på nyheter og det som skjer i Grimstad, selv om det er mange år siden hun bodde her.

– Men nå er det snart bare de som dør som jeg kjenner navnet på, sier hun.

Hun ble født i Porsgrunn, men ettersom hennes far jobbet i jernbanen, flyttet de litt rundt omkring. I Grimstad bodde de flere steder, blant annet på Roresanden, hvor hun gikk på Landvik skole.

Etter hvert tok hun en jobb i Arendal, før hun begynte på Dømmesmoen.

– Jeg satt og leste om båten til Ugland i avisa da du ringte. Jeg gikk faktisk i klassen med Andreas Ove Ugland, vi begynte på Fjaere skole sammen. Ikke den skolen som er der i dag, men gamle Fjaere skole. Det er visst noen leilighete­r der nå, forteller hun.

I mange år hadde hun årlige jenteturer til Grimstad, men etter at hun brakk lårhalsen for to år siden, har hun ikke turt å reise så mye. Men Adressa vil hun fortsette med.

– Om to år blir jeg 100. Jeg vil fortsette med Adressa så lenge jeg er klar i hodet, sier hun.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Elsa Holte fylte nylig 98 år, men Adressa vil hun fortsette med å lese.
FOTO: PRIVAT Elsa Holte fylte nylig 98 år, men Adressa vil hun fortsette med å lese.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway