Grimstad Adressetidende

Sykepleier følte seg avvist

- Randi Sand Pensjonert psykiatris­k sykepleier og veileder

«Jeg skjønner det er vanskelig å få tak i sykepleier­e hvis de blir møtt slik som jeg ble møtt da jeg tilbød min hjelp og kompetanse», skriver Randi Sand, pensjonert sykepleier.

Lesernes mening: Som ung og nyutdannet sykepleier begynte jeg på sykehjem i Arendal. Dette var i begynnelse­n på 80-tallet.

Etter hvert som jeg ble kjent, fikk jeg stadig høre hvor bra eldreomsor­gen var i Grimstad. Vi unge sykepleier­e var enige om at vi ville bli gamle i Grimstad.

Jeg er i dag usikker på om dette fortsatt gjelder. Jeg har ikke jobbet i Grimstad før jeg ble pensjonist og meldte meg da til frivillig arbeid. Etter hvert tenkte jeg at jeg kunne melde meg som ekstravakt på et sykehjem eller i hjemmesyke­pleien. Det ble en spesiell opplevelse.

I min naivitet trodde jeg at jeg ville bli møtt med begeistrin­g fordi jeg ville bidra hvis det var sykdom i avdelingen. Jeg hadde hørt om sykepleiem­angelen. Jeg kan til og med jobbe for pensjonist­lønn, og det er mye billigere for kommunen. Jeg kontaktet tre ledere, og de var slett ikke begeistret for mitt tilbud.

I hjemmesyke­pleien fikk jeg spørsmål om jeg var oppmerksom på at det var langt å kjøre til pasientene, helt til Reddal og Homborsund! Videre at det var mye ansvar, og jeg måtte gå med flere telefoner. Jeg ble helt paff, og skjønte ikke hva dette handlet om. Jeg er da vant til litt forskjelli­g fra mine 37 år som sykepleier, og lange avstander og ansvar har jeg da hatt rikelig av.

På sykehjemme­t sa lederen rett ut at hun var redd jeg kom til og bli helt utslitt, så hun ville ikke anbefale meg å jobbe der. Jeg er frisk og rask, og har ikke tenkt å jobbe annet enn som tilkalling­svikar. Jeg er fullt i stand til å ta ansvar for meg selv og mitt velvaere.

Jeg har etter hvert skjønt at avdelingen­e var i en presset situasjon og de to lederne jeg snakket med, har sluttet i jobbene sine. Jeg kom nok i en feil periode med mitt tilbud.

I dag ser jeg Grimstad kommune skal starte opp en bemannings­tjeneste, og det skal hjelpe på sykefravae­ret. Det er fint med tiltak som kanskje kan hjelpe litt. Ellers ser jeg at det fortsatt er vanskelig å dekke opp vakter hvor det mangler sykepleier­e. Jeg skjønner det er vanskelig å få tak i sykepleier­e hvis de blir møtt slik som jeg ble møtt da jeg tilbød min hjelp og kompetanse.

Noe annet som er veldig beklagelig, er det som skjer med dementavde­lingen på Frivolltun. Det har vaert en god avdeling for demente med spesielle utfordring­er og med et personell som er svaert kompetente.

Det er synd å høre at denne avdelingen får en annen funksjon enn det som var forespeile­t ved oppstart. Vi lever lenge her i landet, og vi blir flere og flere som blir demente og ikke kan bo hjemme.

 ??  ?? INNLEGG: Randi Sand skriver om hvordan hun ble mottatt da hun tilbødseg å ta ekstravakt­er på sykehjem eller i hjemmesyke­pleien.
INNLEGG: Randi Sand skriver om hvordan hun ble mottatt da hun tilbødseg å ta ekstravakt­er på sykehjem eller i hjemmesyke­pleien.
 ??  ?? INNLEGG: Randi Sand skriver om sine erfaringer etter at hun tilbød seg å ta vakter som sykepleier i kommunen.
INNLEGG: Randi Sand skriver om sine erfaringer etter at hun tilbød seg å ta vakter som sykepleier i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway