Grimstad Adressetidende

Stiller ut brorens bilder i Storgaten

Tirsdag åpner en midlertidi­g kunstutsti­lling i Storgaten 15, med bilder malt av kunstneren Vebjørn Sand. At det nylig har vaert kunsttyver­i i disse lokalene skremmer ikke broren Aune, som har ansvaret for utstilling­en.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi er ikke bekymret. Det eneste vi er redde for er å ikke få nok pannekaker hjemme hos mamma. Alt kan skje, men nå har vi reist rundt i fire og et halvt år, og aldri hatt noe trøbbel, så vi satser på at det går fint her også, sier Aune Sand.

Han har de siste årene reist land og strand rundt og vist brorens kunst, gjennom flere midlertidi­ge utstilling­er. Nå har turen endelig kommet til Grimstad.

– Jeg har tatt med meg hele Vebjørns maler-liv. De siste ti årene har han malt mye fra krigen, og hatt hovedfokus på det. Men vi finner også bilder fra Sydpolen, og en del aktbilder her, for å nevne noe, sier Aune Sand.

Ble tipset av byutvikler­en

De siste fire årene har han besøkt 70 steder i Norge for å vise fram brorens kunst, og det er 350.000 mennesker som har vaert innom og sett denne kunsten.

Aune Sand har kikket etter lokaler i Grimstad før, men det har ikke lyktes med å finne et passende sted å henge dem opp. Han var derfor glad da disse lokalene dukket opp.

– Håkon Håversen (byutvikler i Grimstad kommune) og min bror Vebjørn samarbeide­t om Leonardo da Vinci-brua i 2001, og det var han som tipset oss om dette lokalet, bare for kort tid siden. Vi har vaert i Kristiansa­nd nylig, så da passet det veldig bra å reise hit nå, sier Sand, som er storfornøy­d med lokalet.

– Lokalene er fantastisk fine, og de gamle dørene her er jo bare nydelige. Det lille jeg har sett av Grimstad så langt er at det er fantastisk koselig her, og i går spiste jeg nydelig lam på Apotekerga­arden, så det har vaert bra så langt altså, sier han.

Aune Sand trives med å reise rundt med brorens kunst.

– En kunstner som Vebjørn skal vaere i atelieret og male, mens min oppgave er å reise rundt i Norge og vise kunsten hans fram. Vebjørn sier at jeg har drukket altfor mye champagne og spist altfor mye krabbesmør­brød på Manhattan, så nå har jeg fått jobben med å reise rundt i Norge og laere meg å bli ydmyk igjen, og takke det norske folk for den fantastisk­e støtten vi har fått i rundt 40 år som kunstformi­dlere, smiler han.

Malekurs for barn

Tirsdag klokken 11 åpnes dørene til utstilling­en, og den vil bli stående i to uker. I løpet av perioden utstilling­en skal stå i Storgaten 15, vil det også bli malekurs for barn en av dagene.

– Vebjørn kommer ellers innom en dag, og forteller selv om kunsten sin, ellers er det jeg som forteller om bildene hans, sier Aune Sand, og gir Adressa en aldri så liten kort omvisning, og forteller oss engasjert om noen av de flotte bildene, som han snart skal få opp på veggen. De har alle en spennende historie å fortelle.

 ??  ??
 ??  ?? KUNSTUTSTI­LLING: Aune Sand stiller ut kunsten til sin tvillingbr­or Vebjørn Sand i Storgaten de kommende ukene.
KUNSTUTSTI­LLING: Aune Sand stiller ut kunsten til sin tvillingbr­or Vebjørn Sand i Storgaten de kommende ukene.
 ??  ?? Over 200 malerier ble mandag hengt opp i lokalene i Storgaten 15 av Aune Sand og hans medhjelper Ferahe Kebaili.
Over 200 malerier ble mandag hengt opp i lokalene i Storgaten 15 av Aune Sand og hans medhjelper Ferahe Kebaili.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway