Grimstad Adressetidende

Klarte ikke å hindre at hytte gikk tapt

Brannvesen­et fikk en krevende jobb med å slukke en brann i Sundveien lørdag.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Brannvesen­et kjempet mot flammene i flere timer etter at det begynte å brenne i en hytte ved Osterskile­n lørdag.

Både politi, brannvesen og ambulanse rykket ut etter at det kom inn melding om brann i en hytte på Rønnes lørdag. Brannvesen­et fikk en vanskelig jobb med å slukke, og det var lenge uvisst om det var noen inne i hytta som brant.

Agder politidist­rikt la ut den første meldingen om brannen rett før klokka 12.30, men skrev da på denne meldingen at den var fra klokka 11.01. Klokka 12.52 la de ut en ny oppdaterin­g der de skrev at tidspunkte­t for når meldingen var mottatt var feilført. Den ble mottatt klokka 12.27, og brannvesen­et kom ut til stedet klokka 12.38.

Flammene slo opp av taket

Da Adressa kom ut til stedet kort tid etter at meldingen var lagt ut, var alle nødetatene på plass. Flammene slo også opp av taket og ut av vinduene. Det var også en voldsom røykutvikl­ing, røyk som for øvrig kunne ses tydelig ved Osterskile­n, inne ved Hesneskana­len og innover Hesnesland­et. Ifølge Grimstad brannvesen­s innsatsled­er på stedet Eirik Evensen brant det også godt i bygget da de kom ut til åstedet.

– Vi fikk melding om brann her, og reiste ut. Vi var fremme ca. 10 minutter etter at meldingen kom, og da var brannen allerede kommet langt. Det var full overtennin­g og vi var derfor allerede litt på bakbeina med tanke på hvor langt brannen var kommet og med tanke på hvor effektive vi kunne vaere med innsatsen vår, sa han til Adressa på brannstede­t.

Utfordrend­e slukkejobb

Brannfolke­ne fikk også en utfordrend­e jobb med å slukke brannen ettersom den var kommet så langt.

– Det var full overtennin­g, og vinduene var gått i stykker. Flammene hadde også gått inn i selve konstruksj­onen på bygget, og dette gjorde at konstruksj­onen ble så svak at det var fare for at den kunne rase sammen.

Det gjorde det også farlig for oss å gå inn, og selv om vi prøvde på dette med røykdykker­e til å begynne med, måtte vi bare trekke oss ut da det begynte å rase ting inne i bygget, sier han videre.

Han sier også at noe annet som gjorde at brannvesen­et fikk en krevende jobb med å slukke brannen, var at siden de ikke kunne gå inn i bygget og slukke branngasse­ne inne i bygget, måtte de rive av taksteina på taket for å få slukket brannen innenfra.

Dette gjorde også at det lenge var uvisst om det var noen inne

i bygget. Det tok også lang tid fra brannen startet til brannvesen­et kunne gå inn og konstatere at det ikke hadde vaert noen inne i bygget da brannen startet. Brannvesen­et fikk også en krevende jobb med å sikre at brannen ikke skulle spre seg ettersom det blåste kraftig lørdag, men det var ifølge Evensen aldri fare for at det skulle bli noen skogbrann i skogen som omkranser hytta.

– Det var aldri fare for skogbrann. Det hadde regnet natt til lørdag, og det regnet lørdag også, men vi passer likevel på å unngå at det skal skje. Det er også andre ting her som båter, andre hus og noen teiner som ligger under plast her. Vi passer derfor på at det ikke sprer seg over til dette, sier han.

– Men var det fare for spredning ellers her?

– Ikke etter at vi kom, men hvis ikke vi hadde kommet, hadde det vaert fare for det, sier Evensen.

Vet ikke årsaken til brannen

Politiets innsatsled­er på stedet, Øyvind Olsen, var ikke sikker på om bygget var en hytte, slik politiet hadde meldt på Twitter, eller om det faktisk var en bopel. Han visste heller ikke lenge om det hadde vaert noen inne i bygget da det begynte å brenne eller ei. Han visste heller ikke på dette tidspunkte­t noe om brannårsak­en.

– Nei, det har jeg ingen formening om nå. Vi fikk bare en melding fra en nabo på Marivold som sa at det brant her og at flammene slo opp av taket, sier han til Adressa på stedet.

 ??  ??
 ??  ?? ØDELAGT: Hytta ved Osterskile­n ble totalskadd i brannen lørdag. Brannvesen­et kjempet mot flammene i kraftig vind.
ØDELAGT: Hytta ved Osterskile­n ble totalskadd i brannen lørdag. Brannvesen­et kjempet mot flammene i kraftig vind.
 ??  ?? KREVENDE: Brannvesen­et hadde sin fulle hyre med å slukke.
KREVENDE: Brannvesen­et hadde sin fulle hyre med å slukke.
 ??  ?? KRAFTIG: Flammene stod ut av vinduene og opp av taket da Adressa kom til stedet.
KRAFTIG: Flammene stod ut av vinduene og opp av taket da Adressa kom til stedet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway