Grimstad Adressetidende

Fergetur endte på sykehuset

Det som skulle bli en hyggelig utflukt for familien på fire, endte med sjøsyke, smerter og opphold på sykehuset.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Charlotte Nettum og resten av familien fikk lørdag en svaert ubehagelig tur med Color line fra Strømstad til Sandefjord. De måtte til legevakt og sykehus.

Lørdag kveld blåste det friskt ytterst i Oslofjorde­n, og Fjord line valgte å innstille sin avgang fra Strømstad til Sandefjord. Color line sendte derimot sin nye ferge Color hybrid ut på seilingen som planlagt. Med på turen var en familie fra Grimstad, Lars Erik og Charlotte Nettum og deres to barn.

Overfarten foreløp ikke uten dramatikk.

– Mange skrek og var redde. Vi ble sittende på gulvet sjøsyke hele familien. På et tidspunkt traff bølgene så hardt at min kone mistet kontroll og rullet over vår datter på åtte måneder. Begge havnet på andre siden av båten. Guttungen satt i en barnestol, men ble kastet over bordet og liggende fast i barnestole­n på gulvet skrikende og redd, sier Lars Erik Nettum til Agderposte­n, som omtalte saken først søndag.

Turen skal riktignok ha startet bra for familien.

– Men utover på det åpne hav begynner bølgene virkelig å ta tak, og jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg var totalt vektløs. Ting og folk føyk veggimello­m, sier Nettum.

Skrek og blødde

Etter en tur på toalettet fikk han et ubehagelig syn.

– Da jeg kom tilbake var det full kaos. Min kone sitter på gulvet med begge ungene inntil seg, og jeg ser Caspian Emiil på halvannet år skriker og blør fra munnen, mens flere ansatte står rundt og prøver å hjelpe dem, sier Nettum videre.

Vel i land i Sandefjord besluttet familien å dra til legevakten, og søndag ble det også en tur på sykehuset i Arendal, ettersom Charlotte Nettum holdt på å svime av på turen hjem i bil. Overfor Agderposte­n forsvarer Color line beslutning­en om å gjennomfør­e seilingen.

Til Adressa opplyser Lars Erik Nettum at han søndag ble forespeile­t en tilbakemel­ding fra rederiet.

– Så nå er jeg spent på hva de sier, medgir han.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLE KRISTIAN MAJOR ?? STOR: Her ser vi den nye hybridferg­en med den gamle fergen Bohus i bakgrunnen.
FOTO: OLE KRISTIAN MAJOR STOR: Her ser vi den nye hybridferg­en med den gamle fergen Bohus i bakgrunnen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KAOTISK: Uvaeret sendte gjenstande­r veggimello­m inne på Color hybrid.
FOTO: PRIVAT KAOTISK: Uvaeret sendte gjenstande­r veggimello­m inne på Color hybrid.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SMERTEFULL­T: Turen med Color line ble ikke slik Charlotte Nettum hadde sett for seg. Hun havnet på sykehus.
FOTO: PRIVAT SMERTEFULL­T: Turen med Color line ble ikke slik Charlotte Nettum hadde sett for seg. Hun havnet på sykehus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway