Grimstad Adressetidende

Ruller bortover asfalten i påvente av vinter og snø

Det var mange som koste seg ute i finvaeret søndag, og i mangel av ekte snø midtvinter­s brukte denne gjengen dagen til å gå på rulleski.

-

Etter et forrykkend­e vaer lørdag med sterk vind og regn, var det mange som benyttet søndagen til å komme seg ut og lufte seg litt og slikke sol. For etter det dårlige vaeret lørdag, var søndagen langt finere med sol og flott vaer.

Multiutøve­re

Det var det mange som benyttet seg av, og i det Adressa kom kjørende nedover Fjaereveie­n fra Dømmesmoen mot Kryssen, kjørte vi forbi fem mannfolk som alle var ute og luftet seg. De gikk på rulleski og kom ned bakken mot Kryssen i relativt behagelig tempo. Det var Arne Fosseli, Erik Mørland, Sverre Engebretse­n, Geir Syvertsen og Rolf Reang.

– Vi liker å vaere multiutøve­re og driver derfor med litt av hvert. Vi går både på vanlig ski, rulleski, sykler og løper litt, sier Arne Fosseli søndag formiddag.

Før syklet de også, men de har lagt sykkelen mer på hylla i løpet av de siste åra, forteller han. Nå blir det derfor mest rulleski.

– Det er derfor i ferd med å bli rulleski året rundt nå med disse milde vintrene, sier han.

– Men vi ville gjerne gått på vanlige ski også bare det hadde vaert snø. I mangel av snø blir det derfor rulleski, sier Sverre Engebretse­n.

Null snø tross midtvinter

For selv om vi skriver 12. januar på almanakken, og det er midt på vinteren, glimrer snøen stadig vekk med sitt fravaer i Grimstad denne vinteren. Da må altså disse mennene, og alle andre, ty til rulleski om det skal bli noe skigåing på dem. Men selv om snøen er totalt fravaerend­e i lavlandet, har den friske vennegjeng­en fått gått en del på ski i vinter. De har vaert på både Evje, Kyrkjebygd­heia i Nissedal, Ljosland vest i Agder og på Rauland.

– Vi har noen hytter rundt omkring vet du som gjør at vi får gått litt på ski likevel, sier Fosseli.

– Og så var vi en dag på Øynaheia da det var oppkjørte løyper der. Der var det en del folk som var ute og gikk, sier Geir Syvertsen.

På spørsmål om hvor langt de pleier å gå i løpet av en sesong, er de litt uenige. Sverre Engebretse­n prøver seg med 100 mil i snitt, men det synes flere andre er for lite.

– Det synes jeg var litt stusslig, sier Rolf Reang.

– Jeg vil heller si 100 mil på vanlige ski og 100 mil på rulleski. I løpet av et år altså, sier han.

– Kos og hygge i dag

Da Adressa møtte mosjoniste­ne, hadde de allerede gått ute i halvannen time, og hadde gått rundt halvannen mil, ble det antydet. De startet i Holvika, og gikk så til Molland, Bergemoen og Dømmesmoen, før de skulle ta en liten ekstra runde etter at Adressa hadde pratet med dem.

– Vi må ha en liten defilering til slutt slik at vi kommer opp i rundt to og en halv mil i dag, sier de.

– Det var ikke akkurat full fart utfor bakken da Adressa traff på dere i dag. Det gikk i relativt behagelig tempo. Har det vaert full fart i dag, eller litt roligere med kos og hygge?

– I dag er det kos og hygge, sier Rolf Reang og ler.

 ??  ?? MENN PÅ RULLESKI: Denne gjengen brukte den flotte søndagen på ski. Og i mangel av snø gikk de på rulleski. De spreke menne er fra venstre Arne Fosseli, Erik Mørland, Sverre Engebretse­n, Geir Syvertsen og Bjørn Reang.
MENN PÅ RULLESKI: Denne gjengen brukte den flotte søndagen på ski. Og i mangel av snø gikk de på rulleski. De spreke menne er fra venstre Arne Fosseli, Erik Mørland, Sverre Engebretse­n, Geir Syvertsen og Bjørn Reang.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway