Grimstad Adressetidende

Imås-løper sikret dobbelt Agder på NM-sprinten

Thomas Blom har bare drevet aktivt med langrenn i fire år, men lørdag gikk han inn til sølv på sprinten under junior-NM på Lygna. Dette er det beste resultatet hans så langt i karrieren, og treneren skryter stort.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

– Jeg hadde aldri trodd at det kunne gå så bra som dette på forhånd. Jeg hadde ikke håpet på det engang. Jeg hadde satt meg som mål at jeg skulle komme til semifinale­n i sprint og topp 20, så dette klarte jeg jo med god margin. Det gikk rett og slett over all forventnin­g.

Dette sier skitalente­t Thomas Blom fra Imås ski til Adressa søndag ettermidda­g. Da har det gått et døgn siden han fikk det beste resultatet noensinne i sin skikarrier­e så langt. Blom har nemlig gått aktivt på ski i fire år, i Imås, og denne helgen var han med i Norgescupe­n og junior-NM på Lygna i Innlandet. Der gikk det riktig så bra. Fredag gikk han inn til 4. plass på 10. kilometer klassisk (dette var i norgescupe­n), mens han lørdag gikk inn til 2. plass i klassen M17 år under den klassiske sprinten, en distanse som var NM-løp.

– Veldig gøy

– Hvordan var det å ta sølv i NM?

– Det var veldig gøy. Det ble også spesielt gøy siden jeg delte pallen med lagkompise­n min og han jeg trener sammen med hver eneste dag, Mathias Holbaek fra Vindbjart. Dette ble derfor veldig stort for meg, sier Blom til Adressa.

Thomas Blom reiste i høst opp til Hovden for å begynne på Hovden skigymnas. Der traff han Mathias Holbaek, og de to trener nå sammen hver eneste dag.

– Selvfølgel­ig skulle jeg ønske at jeg kom på førsteplas­s, men det ble noen tryn og så ble jeg litt sperret, og det var det ikke så mye å gjøre noe med, sier han videre.

– Var tøft

Det 17 år gamle skitalente­t sier det var tøft å gå løpene på Lygna. Han måtte både konsentrer­e seg om å gå videre fra prologen og passe på hvor han la seg i feltet og sporet. I tillegg måtte han varme opp fire ganger, og han merket at dette tok på.

– Da jeg våknet søndag var derfor beina veldig tunge og jeg merket at det var en lang dag på lørdag, sier han.

Det var derfor han «bare» kom inn på 40. plass på søndagens 10. kilometer skøyting.

– Det hadde nok mye med det å si, ja, i tillegg til at jeg er best i klassisk. Det var derfor et slit i dag, og de andre distansene og dagene har passet meg bedre, sier han.

Både 4.-plassen fredag og 2.-plassen lørdag gikk over all forventnin­g, og er det soleklart beste han har gjort noen gang.

Også treneren stolt som en hane

Treneren hans gjennom disse fire årene i Imås, Jan Audun Thorsen, var også med opp til Lygna, og var strålende fornøyd med eleven sin.

– Jeg synes sølvmedalj­en lørdag var helt suveren. Og det var over all forventnin­g, for å si det slik. Det var en kjempebrag­d, rett og slett, sier han til Adressa.

– Hvorfor var det over all forventnin­g?

– Fordi dette jo er snakk om Norges beste skiløpere, og så kommer det en liten gutt fra lille Grimstad og danker ut alle sammen bortsett fra kompisen fra Vennesla. At to slike skiløpere fra det snøfattige Sørlandet slår ut alle på en slik imponerend­e måte, er bare helt fantastisk, sier han.

– Så du var passe stolt i helgen?

– Ja, dette var veldig stort, sier Thorsen.

Men bak de gode resultaten­e sier treneren at det ligger mye, hard trening.

– Masse trening, sier han.

Vil satse videre

Thomas Blom har nå fått enda mer blod på tann, og har virkelig lyst til å satse videre.

– Målsetting­en er å klare å prestere i Norgescupe­n fremover. Jeg tror den muligheten jeg har fått nå på Hovden med å kombinere skole og trening er gull verdt, sier han.

I tillegg til Thomas Blom stilte Imås også med Jan Ronny Abusland i M17 år, men han gjorde en taktisk feil i sprintkvar­tfinalen og røk ut. Maja Marie Ottersland Andresen og Marcus Homdrom var også med i sprintprol­ogen, og endte på henholdsvi­s 34. og 35. plass.

Ellers har Robin Saelen, Aadne Mykland, Daniel Hetland, og Regine Hørsdal også deltatt for Imås i helgen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TØFT: Det var hardt å gå saerlig sprintdist­ansene under konkurrans­en på Lygna synes Thomas Blom.
FOTO: PRIVAT TØFT: Det var hardt å gå saerlig sprintdist­ansene under konkurrans­en på Lygna synes Thomas Blom.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KOMPISER OG TRENINGSKA­MERATER: Mathias Holbaek (t.v.) fra Vindbjart og Thomas Blom fra Imås trener sammen hver dag på Hovden skigymnas. I helgen tok de gull og sølv på NM-sprinten.
FOTO: PRIVAT KOMPISER OG TRENINGSKA­MERATER: Mathias Holbaek (t.v.) fra Vindbjart og Thomas Blom fra Imås trener sammen hver dag på Hovden skigymnas. I helgen tok de gull og sølv på NM-sprinten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway