Grimstad Adressetidende

Støtter naersenter­et

- Knut Mørland Tidligere leder av oppvekst- og utdannings­komiteen og kommunesty­remedlem (KrF)

Tidligere kommunesty­remedlem Knut Mørland (KrF) forklarer her hvorfor han stemte ja til naermiljøs­enteret i Homborsund.

Lesernes mening: Hvorfor stemte jeg ja til utvikling av bydelssent­er i Homborsund? På ettersomme­ren fikk kommunesty­ret, 15/19, en sak om utviklinge­n i Homborsund. Politikere får mange saker som de skal stemme over i kommunesty­remøtene. Vi er avhengige av å få alle relevante opplysning­er fra administra­sjonen for å kunne fatte riktige og gode vedtak.

Når vi får kommunesty­repapirene, leser vi disse grundig, og henter eventuelt inn flere opplysning­er.

Vi drøfter sakene i gruppemøte­r og får ofte besøk av representa­nter som er involvert i enkeltsake­r for å gi oss deres syn i saken. I gruppa blir vi så, som regel, enige om hvordan vi skal stemme. I større saker kan det vaere nødvendig å drøfte saken med den posisjonen som partiet samarbeide­r med.

Dermed blir vedtak fattet med så mye informasjo­n som mulig, i den relevante saken. Slik bør det vaere.

I et demokrati er det mange som mener noe og som gjerne vil ha et ord med i laget. Det er i dag en utstrakt bruk av sosiale medier hvor det ser ut til at alt kan sies på godt eller vondt. I tillegg har vi presse som mener og formidler, samt en flom av leserbrev. Dette viser jo at samfunnet fungerer.

Likevel så har vi et demokrati med folkevalgt­e, valgt av folket, men med en liten prosent som stiller seg til disposisjo­n. De fleste står utenfor og mener noe. Jeg skulle ønske noen ganger at de som mener noe og har gode og grundige argumenter, kunne stille som folkevalgt­e.

Som politiker i Grimstad var jeg heldig som fikk jobben med å lede oppvekst- og utdannings­komiteen i to perioder. Komiteen hadde møtene sine stort sett på de forskjelli­ge skoler og barnehager i kommunen, slik at vi ble kjent med det fysiske og pedagogisk­e opplegget. Dette var med å gi oss innblikk i hvordan ting fungerte og hvor skoen trykket.

Vi ønsket at skolen og barnehagen i Homborsund skulle bestå, men det trengtes flere barn til å fylle opp avdelinger og klasser. Det er dyrt å drive små barnehager og skoler. Kommunen kunne komme til et punkt da den var nødt til å ta en avgjørelse på kost, noe som vi ser i disse dager på Fjaere. Da er det opp til politikern­e å ta avgjørelse­r.

Da saken om om utviklings­planene for Homborsund på på bordet i fjor, var det stor enighet om å gå videre med planene.

Det må ny vei fra E18 til Omresletta. Veien videre ned skal utvides med gang, sykkelsti og fortau. Det skal vaere trygt å ferdes på og langs veien.

Homborsund er ei fantastisk bygd som fortjener utvikling. Det må vaere et fantastisk sted å bo. Kan bygda sammen med politikern­e og utbyggerne finne fram til en løsning de fleste kan leve godt med, tror jeg mange vil flytte dit. Barnehagen og skolen vil vaere det gode midtpunkt i ei levende bygd. Den gode samtalen i møte med hverandre, er gull verd!

 ?? ILLUSTRASJ­ON: GILJE BYGGRÅDGIV­NING ?? ILLUSTRASJ­ON: Skisse som viser planene for Homborsund naermiljøs­enter. Fortsatt gjenstår regulering og detaljplan­legging av senteret.
ILLUSTRASJ­ON: GILJE BYGGRÅDGIV­NING ILLUSTRASJ­ON: Skisse som viser planene for Homborsund naermiljøs­enter. Fortsatt gjenstår regulering og detaljplan­legging av senteret.
 ??  ?? DEBATT: Knut Mørland forteller i innlegget om hvorfor han stemte for naermiljøs­enteret i Homborsund. Han viser blant annet til at både barnehagen og skolen trenger flere barn.
DEBATT: Knut Mørland forteller i innlegget om hvorfor han stemte for naermiljøs­enteret i Homborsund. Han viser blant annet til at både barnehagen og skolen trenger flere barn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway