Grimstad Adressetidende

Ny pris til Smag & Behag

Fredag kveld stakk Smag & Behag av med prisen for årets laerebedri­ft, da det var Fagbrev-utdeling i Arendal Kulturhus. Hans Petter Klemmetsen, som er en av eierne og også driver restaurant­en, er stolt.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Fredag stakk Smag & Behag av med prisen for årets laerebedri­ft, da det var Fagbrev-utdeling i Arendal Kulturhus. Det er Hans Petter Klemmtsen svaert stolt av.

– Det er klart at dette er et veldig godt klapp på skuldra til oss, og det er moro at vi får denne prisen, for dette er noe vi har hatt fokus på lenge, forteller han til Adressa.

Det var bedriftens salgs og administra­sjonssjef Margrethe Svinøy som mottok diplom, blomster og kunstverk på vegne av bedriften. Resten av staben var opptatt med store arrangemen­ter både i Grimstad og i Kristiansa­nd fredag. Prisen ble delt ut av NHOs Fred Skagestad, som er nestleder i Yrkesoppla­eringsnemn­da.

Dyktige laerlinger

Smag & Behag er en bedrift som har fokus på å laere opp unge. Det har vaert viktig for dem siden oppstarten.

– Det har vaert en viktig del av arbeidet vårt å øke interessen for faget, og vise at det vi driver med er et skikkelig yrke. Vi har derfor bestandig hatt laerlinger både på kokkesiden, men også på servitørsi­den, forteller Hans Petter Klemmetsen.

Han kan skryte av å ha utdannet mange dyktige kokker, og de siste årene har kokkelaerl­ingene hans vaert med i konkurrans­er, som både norgescup og NM, hvor de har gjort det bra.

– I 3–4 år har vi hatt deltakere som har vaert med og represente­rt Aust-Agder i NM, og det er vi stolte av, sier han. For Klemmetsen er det også moro å se at mange av de laerlingen­e de er med og laerer opp, også kommer tilbake til Smag & Behag.

Restaurant­en bruker å ha i alle fall tre laerlinger på kjøkkenet.

– Det er litt forskjelli­g hvor langt de tre har kommet i utdanninge­n sin. Noen er på førsteåret, andre er på andreåret. For oss er det litt viktig at de er ulike steder i utdannings­løpet, for da har vi alltid noen her som har vaert her en stund, og de kan backe hverandre opp på en helt annen måte, sier Klemmetsen.

Godt tegn

Han er også opptatt av at servitøren­e deres skal kunne faget sitt.

– De som jobber som servitører hos oss tar utdannings­løpet ved siden av at de jobber. Vi hjelper dem med å lage en plan slik at de får fagbrev samtidig som de jobber og får vanlig lønn hos oss. Det syns vi er en fin løsning, sier han.

Klemmetsen aner ikke hvem som har nominert dem til denne prisen, men er takknemlig både for nominasjon­en og for at juryen har plukket ut de som vinnere av denne prisen i år.

– Det som er sikkert er at det er mange som har slåss om denne prisen sammen med oss, så det var utrolig gøy at vi skulle få den. Det er et tegn på at vi gjør noe riktig, og det skal vi prøve å fortsette med. Vi er en god gjeng som har det gøy på veien, sier han.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? BEST: Smag & Behag ble kåret til årets laerebedri­ft fredag kveld. Dette bildet er av barsjef Tengel Hjembo, og daglig leder på Smag & Behag, Hans Petter Klemmetsen, og ble tatt sommeren 2018.
ARKIVFOTO BEST: Smag & Behag ble kåret til årets laerebedri­ft fredag kveld. Dette bildet er av barsjef Tengel Hjembo, og daglig leder på Smag & Behag, Hans Petter Klemmetsen, og ble tatt sommeren 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway