Grimstad Adressetidende

Arrogant overkjørin­g

-

➤ «Alle» trodde finansieri­ng av ny gang- og sykkelsti langs Homborsund­veien var i boks, og at både skoleunger og andre myke trafikante­r til fots eller sykkel kunne se frem til en tryggere vei i løpet av de neste par årene.

➤ Men så enkelt var det altså ikke. Beklagelig­vis for alle som har stått på og kjempet for en tryggere vei mellom Omre og Homborsund. Fylkessamm­enslåingen fra 1. januar forkludrer dette. På nyåret kom meldingen om at nye Agder har nullstilt prioriteri­ngen, og skal gjennomgå saken på nytt. Sjokkbeskj­eden kom på nyåret.

➤ I beste fall innebaerer dette en årelang utsettelse. Mer realistisk sett er det fare for at hele prosjektet begynner en ny ørkenvandr­ing i de byråkratis­ke irrganger. For enkelte er dette ekstra tungt å svelge. Mona Ellefsen har i over 20 år stått på for å få gang- og sykkelstie­n.

➤ For vi og andre fremstår dette mildt sagt underlig. Kommunesty­ret i Grimstad har vedtatt å gå inn med 10 millioner til prosjektet. Et enstemmig fylkesting i Aust-Agder vedtok å prioritere Homborsund med 20 millioner kroner. Dette skjedde allerede i 2018, og var altså ikke et hastverksv­edtak rett før sammenslåi­ngen.

➤ Når nye Agder nå «nullstille­r» prioriteri­ngene som allerede er gjort etter grundige saksutredn­inger, virker dette som en arrogant overkjørin­g av lokale beslutning­er.

➤ For Homborsund betyr det at lokalsamfu­nnet fortsatt må leve med en smal og trafikkfar­lig vei. Det kan også få følger for videre utbygging i området, når prosjektet med ny gang- og sykkelsti må vente på ubestemt tid. Dett kan ikke våre lokale folkevalgt­e finne seg i, og det samme gjelder dem som sitter på regionalt nivå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway