Grimstad Adressetidende

Snart kan du få brunt vann i krana

I tiden fremover kan både trykket og fargen på drikkevann­et variere.

-

De naermeste ukene vil kommunen nemlig spyle hovedledni­ngsnettet for drikkevann. Arbeidet vil i første omgang gjøres på nattestid fra søndag 9. til og med søndag 16. februar.

Spylingen kan føre til variasjone­r i trykket i ledningsne­ttet, og enkelte abonnenter kan oppleve dårlig trykk mens det spyles. Etter spylingen kan vannet vaere brunt eller inneholde luft. Hvis dette skjer, bør du la kaldtvanne­t renne i 15 minutter, opplyser kommunen.

Enhetslede­r for kommunalte­kniske tjenester Svein Flo opplyser til Adressa at spylingen er noe som må gjøres med jevne mellomrom.

– Når det går over tid, legger det seg litt slam inni ledningene. For å bli kvitt det, åpner vi noen utspylings­ventiler og får på den måten en økt hastighet på vannet og drar løs mye av det som er på veggene. Gjør vi ikke det, kan det samle seg opp og løsne, sier han.

– Kan det vaere farlig å drikke vannet?

– Nei, det er ikke farlig, men de bør spyle det ut i en kran naermest mulig inntaket til huset. Og når vannet er brunt i springen, kan det vaere lurt å tømme en bøtte i toalettet i stedet for å trekke ned, så man ikke får møkkavanne­t i sisternen, sier Flo.

Han har også følgende tips til folk som skulle få brunt vann i springen:

– Det kan også vaere lurt ikke å bruke så mye varmtvann, for da kan det komme møkkavann og avleiringe­r i varmtvanns­tanken.

– Mye av hovedspyli­ngen skjer om natta, og da vil det ofte vaere om morgenen det er brunt vann. På de litt mindre ledningene blir de tatt på dagtid, men til å begynne med er det de store hovedledni­ngene, og de tas om natta, sier Flo.

 ?? FOTO: VEGARD STANA ?? BRUNT: Spyling av rør kan føre til at vannet i krana blir brunt.
FOTO: VEGARD STANA BRUNT: Spyling av rør kan føre til at vannet i krana blir brunt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway