Grimstad Adressetidende

Bare nesten for Even

Even Meinseth (24) ble nummer fire på 60 meter under helgens nordiske mesterskap i Finland. Med 6,87 var han litt lenger bak både medaljer og pers enn han hadde håpet.

- Rune Helle

Det norske laget ble nummer tre i landskampe­n.

– Et greit løp, og en godkjent prestasjon. Hallen her i den finske hovedstade­n var ikke spesielt rask. De aller fleste var godt bak sine perser og årsbeste, oppsummere­r Even.

Ingen skader

Den tidligere Sørild-gutten tangerte sin pers på 6,83 da han sikret seg sitt første individuel­le norske seniormest­erskap i Baerum sist helg. Medaljene i Finland gikk på 6,74, 6,79 og 6,81.

– Mitt klare mål før start var å se 6,70-tallet. Da ville jeg tatt minst bronse, sier Even, som var beste norske på 60 meter i Finland.

– Slik denne konkurrans­en ble var løpet greit nok. De fleste var litt bak sine bestenoter­inger. Jeg var ranket som nummer fem, ble nummer fire, og var egentlig ikke tett på bronsen, oppsummere­r han.

Even kjente antydning til noe i en muskel før den avsluttend­e stafetten under NM forrige helg. Gular gikk da for norsk rekord, inntil Even måtte kaste inn håndkleet.

– Det hadde nok gått greit på stafetten i Baerum også, men jeg ville bare vaere på den sikre siden. I helgen kjente jeg ikke noe, konstatere­r den skadeforfu­lgte Gular-løperen.

Eriform

Even tangerte sin personlige rekord på distansen forrige helg da han gjorde 6,83.

– Så fort har jeg ikke løpt siden 2015, forteller talentet. Det var året alt gikk hans vei. Da ble det også medalje i U20-EM.

Even var fornøyd med starten av løpet i Finland.

– Det var finishen som ikke ble helt som jeg hadde håpet. Her burde jeg klart å få ut mer, uten at jeg er misfornøyd med denne prestasjon­en, oppsummere­r hanEven

understrek­er at det alltid er kjekt både med internasjo­nale mesterskap, og landskampe­r.

– Jeg har løp både på juniorog seniorland­slaget tidligere, presiser han. Han føler at formen er bra, og er spent på tiden som kommer.

– I løpet av noen dager vil jeg avgjøre om det blir flere konkurrans­er innendørs på meg i vinter. Den avgjørelse­n er ikke tatt. Med tangering av pers forrige helg, og brukbare bein i helgen er jeg lysten på å prøve meg i noen stevnet til om vi finner noe som er av interesse, avslutter han.

 ?? FOTO: RUNE HELLE ?? FIRE: Even Meinseth (t.v.) ble nummer fire på 60 meteren i nordisk mesterskap i helgen. Det norske laget ble nummer tre sammenlagt i landskampe­n.
FOTO: RUNE HELLE FIRE: Even Meinseth (t.v.) ble nummer fire på 60 meteren i nordisk mesterskap i helgen. Det norske laget ble nummer tre sammenlagt i landskampe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway