Grimstad Adressetidende

Lover hjelp i vanskelig tid

- Svein Harberg Stortingsr­epresentan­t Aust-Agder Parlamenta­risk nestleder Høyre 1. nestleder kontroll- og konstitusj­onskomitee­n

Stortingsr­epresentan­t Svein Harberg (H) skriver i dette leserinnle­gget hva regjeringe­n har gjort for familiene og arbeidspla­ssene under korona-krisen. Han skriver at livet er verdifullt for alle, og at det er er verdi vi ikke skal kompromiss­e med. Leserinnle­gg: Koronaviru­set har satt oss i en alvorlig situasjon. Det viktigste nå er å beskytte liv og helse. Det gjør vi, saerlig for å beskytte de mest sårbare blant oss. Samtidig arbeider vi også hardt for at bedrifter skal klare seg så de ansatte har en jobb å komme tilbake til når krisen er over.

Økonomisk trygghet for familiene. Familiene er baerebjelk­en i samfunnet vårt. I denne vanskelige tiden må vi vise ekstra omsorg for hverandre. Ingen skal måtte vaere redde for å ikke få inntekt i denne situasjone­n. Derfor får alle permittert­e full lønn inntil 6G, i minst 20 dager. Inntektsgr­ensen for rett til dagpenger reduseres og laerlinger sikres fortsatt inntekt.

I tillegg dobles ordningen med omsorgspen­ger. Slik kan foreldre vaere hjemme med barna i opptil 20 dager hver. Frilansere og selvstendi­ge naeringsdr­ivende får større trygghet gjennom kompensasj­on for tapt inntekt som følge av virusutbru­ddet. Ingen vet hva som venter oss på den andre siden, men hjelpen skal komme frem til dem som trenger den.

Arbeidspla­sser skal reddes. Regjeringe­n gjør sitt ytterste for å sikre norsk økonomi slik at både mennesker og naeringsli­v klarer seg gjennom krisen. Bedriftene­s beskjed til oss er klar, for å redde arbeidspla­sser trengs penger. For små og mellomstor­e bedrifter kommer det nå raskt en solid kontantstø­tte som skal dekke det meste av de løpende faste utgiftene.

Vi har også kommet med en pakke for større norske selskaper. Utsettelse og lettelse i merverdiav­gift og forskuddss­katt er og med å gjøre det lettere for bedriftene, slik at så mange som overhodet mulig har en jobb å gå tilbake til. Gjennom generasjon­er har vi bygd opp økonomiske muskler til å stå i en krise som dette. Nå er det viktigste å holde hjulene i gang.

Uansett må vi nå en periode endre måten vi lever våre liv på, slik at de av oss som tåler viruset dårlig ikke blir alvorlig syke. Vårt bidrag må vaere å holde hjertet varmt og hodet kaldt. Det kommer en tid der vi skal se tilbake på denne krisen, hvordan vi håndterte den og hva vi kunne gjort annerledes. Det vi vet, er at livet er verdifullt for alle. Det er en verdi vi ikke er villige til å kompromiss­e med.

 ?? ARKIVFOTO ?? VANSKELIG TID: Stortingsr­epresentan­t Svein Harberg (H) forklarer i dette leserinnle­gget hva regjeringe­n har gjort for familiene og arbeidspla­ssene i korona-krisen.
ARKIVFOTO VANSKELIG TID: Stortingsr­epresentan­t Svein Harberg (H) forklarer i dette leserinnle­gget hva regjeringe­n har gjort for familiene og arbeidspla­ssene i korona-krisen.
 ??  ?? BAEREBJELK­E: Familiene er baerebjelk­en i samfunnet vårt. Ingen skal måtte vaere redde for ikke å få inntekt i denne situasjone­n», skriver Svein Harberg i innlegget. Her på et arkivbilde fra Høyres landsmøte.
BAEREBJELK­E: Familiene er baerebjelk­en i samfunnet vårt. Ingen skal måtte vaere redde for ikke å få inntekt i denne situasjone­n», skriver Svein Harberg i innlegget. Her på et arkivbilde fra Høyres landsmøte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway