Grimstad Adressetidende

Helene er butikkvakt og passer køen

Inne i den søndagsåpn­e butikken får det maks vaere åtte personer om gangen. Utenfor Bunnpris var det opptil 15 personer i kø samtidig palmesønda­g.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Bunnpris har laget sin egen ordning for å hindre smittespre­dning. De lar kun åtte persone vaere i butkikken samtidig, og spriter hendene på dem som skal inn.

Helene Jensen er dørvakt med gul vest utenfor den søndagsåpn­e butikken.

– Det har på det meste vaert 10–15 personer i kø på utsiden av butikken i dag. Det er typisk at «alle» kommer på en gang.

Så blir det stille i perioder, sier Jensen.

De butikkansa­tte bytter på å vaere vakt utenfor butikken.

Klokken 19.30 søndag kveld er det blitt litt faerre kunder enn tidligere på dagen. Noen slipper å stå i kø, og innimellom må to-tre personer vente på at noen andre skal bli ferdig med handelen.

– Utmerket jobb

– Jeg synes de butikkansa­tte gjør en utmerket jobb, sier Jorunn Frivold, som er kunde denne søndagskve­lden. Hun får sprayet hendene sine med håndsprit før hun går inn i butikken.

Butikkansa­tt Rayhan Rasooli sier de startet med køordning på utsiden av den søndagsåpn­e butikken allerede da regjeringe­n innførte de strenge tiltakene mot koronaviru­set 12. mars.

– Søndager er det lite plass inne i butikken, så da er det maks plass til åtte personer hvis de skal klare å holde avstand. Det er mye folk her på søndager, så da blir det litt kø på utsiden innimellom, sier Rasooli.

Vasker ofte

Han sier de spriter og vasker både handlekurv­er og ellers andre flater inne i butikken hver time.

– Jeg synes kundene er flinke til å holde avstand til hverandre og oss, sier Rasooli.

Dørvakt Helene Jensen forteller at hun trives veldig godt med å jobbe på Bunnpris.

– Jeg stortrives med jobben, forteller hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? Bunnpris har innført køordning utenfor den søndagsåpn­e butikken. Her får Jorunn Frivold håndsprit av butikkvakt Helene Jensen, før hun går inn i butikken.
FOTO: CAMILLA HOVSTØ Bunnpris har innført køordning utenfor den søndagsåpn­e butikken. Her får Jorunn Frivold håndsprit av butikkvakt Helene Jensen, før hun går inn i butikken.
 ??  ?? STOPP HER: Kollegene på Bunnpris tar imot maks åtte kunder om gangen i søndagsbut­ikken. Her er Helene Jensen og Viljar Krey.
STOPP HER: Kollegene på Bunnpris tar imot maks åtte kunder om gangen i søndagsbut­ikken. Her er Helene Jensen og Viljar Krey.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway