Grimstad Adressetidende

Et enkelt budskap

-

➤ Barn over hele verden tegner nå regnbuer til håp og trøst mens koronaviru­set lammer store deler av samfunnet vårt. «Alt blir bra», lyder budskapet som også spres rundt i Grimstad. Det er enkelt og virkningsf­ullt.

➤ Solveig Aas forteller at et malt bilde lå i postkassen hennes forleden dag. «Det ga meg håp og glede. Jeg ble så glad», forteller hun til Adressa.

➤ I snart fire uker har vi hatt en unntakstil­stand som har preget hele samfunnet, fra de minste til de eldste, fra familier til store bedrifter og organisasj­oner, på uvirkelig og skremmende vis i fire uker.

➤ Barnehager og skoler er stengt. Hele bransjer må holde lukket. Mange ansatte er permittert. Sykehusene fylles opp, og viruset tar liv.

➤ Påsken, som nå står for døren, er den viktigste kristne høytiden. Da er det et paradoks at kirkene er stengt på grunn av viruset. Det har visstnok ikke skjedd siden middelalde­ren. Det kristne påskedrama­et omfatter liv og død, men også fornyelse gjennom tro og håp.

➤ Statsminis­ter Erna Solberg kom med en tydelig oppfordrin­g for noen dager siden: «Mer enn noen gang må vi stå sammen og gi hverandre håp». Hun minner at kampen mot viruset ikke er vunnet, og at alle må bidra til at vi får hverdagen tilbake.

➤ Selv om vi skal holde avstand og ikke samles, er det fortsatt anledning til å holde kontakt med hverandre, enten det er per telefon eller med en barnetegni­ng. Det behøver ikke vaere så komplisert å gi et annet menneske håp i en vanskelig tid.

➤ Adressa ønsker alle våre lesere en riktig god påske!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway