Grimstad Adressetidende

Vil droppe klimakrav for bedrifter

-

økonomi er på full fart utfor stupet. Norges pengereser­ver reduseres nå i rekordfart for å håndtere den plutselige inntektstø­rken for bedrifter og husholdnin­ger. Innen året er omme kan Norge ha en million langtidspe­rmitterte og ledige.

Regjeringe­n Solberg Oljefondet må brukes Frps Christian Den internasjo­nale maindustri­en har

heldigvis vedtatt en forbedring av permitteri­ngsregelve­rket og størrelsen på økonomiske ytelser. Likevel vil denne tilførsele­n langt fra vaere nok.

til å avhjelpe redusert kjøpekraft og inntektsbo­rtfall for et mye lenger tidsperspe­ktiv enn regjeringe­n ser for seg. Ledige og permittert­e må gis full dekning for tapt inntekt.

TybringGje­dde

og naeringsli­vstopp Jan Fredrik Sissener går nå offentlig ut og forlanger stopp av enorme utgifter til klima, bistand og innvandrin­g på ca. 300 milliarder årlig.

Statsminis­ter Erna Solberg

og klimapartn­erne Venstre og KrF har lenge forespeile­t FN norsk klimainnsa­ts i saerklasse.

kli

i FN og EU forventer norske bidrag i størrelses­orden 2.750 milliarder kroner. MDG krever norsk klimafond, på 65 mrd. årlig. Venstre og KrF ledelsen går langt i å gi MDG forhåpning­er på slike ansvarsløs­e utgiftskra­v. NRKs økonomikom­mentator Cecilie Langum Becker spår politisk storm når både korona- og klimaregni­ng skal gjøres opp med enorme kostnader for karbonfang­st og CCS-lagring.

Parisavtal­en og klimakur

2030 vil etter alle solemerker innebaere det nasjonale økonomisk sammenbrud­d for Norge med ruin for skattebeta­lere og bedrifter.

Er verdens klimaendri­nger

skapt av mennesker? Sannsynlig­vis ikke. Uansett vil Norges utslipp på 1,2 promille ha null innvirknin­g på verdens klima. Store utslipp ved nye kullkraftv­erk i Østen utenfor norsk kontroll vasker vekk alle norske klimatilta­k. Nå skal norsk natur isteden ødelegges for generasjon­er av en hensynsløs vindmølleu­tbygging rigget for utenlandsk­e kapitalint­eresser. Svaert viktige avgjørelse­r for Norge er i ferd med å fattes på sviktende grunnlag. Rådyr symbolpoli­tikk blir resultatet.

tilgang til opplysning­er om de dyre klimaløfte­ne til FN og EU regjeringe­n vil holde under radaren for offentligh­etens lys. Skal norske skattebeta­lere finansiere denne utgiftsgal­skapen med norsk økonomi på vei utfor stupet?

Opinionen må få

kan også fort bli forvitring­en av den norske dugnadsånd­en og pulveriser­ing av tilliten til forvaltnin­gen av norsk økonomi.

Klima- og utgiftsløf­tene

har latt enorme klimaløfte­r til verden vaere kravet for deltakelse i Solberg-regjeringe­n. Kontakten med virkelighe­ten ser fortsatt ut til å vaere fravaerend­e. Er ikke det viktigste nå å sette omsorgen for det norske folket først?

Venstre og KrF

 ?? ARKIV ?? KORONAKRIS­E: Bjørn A. Engen mener Regjeringe­n bør kutte i klimatilta­k og bruke mer penger på hjelpetilt­ak som følge av koronakris­en.
ARKIV KORONAKRIS­E: Bjørn A. Engen mener Regjeringe­n bør kutte i klimatilta­k og bruke mer penger på hjelpetilt­ak som følge av koronakris­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway