Grimstad Adressetidende

– Bruk muligheten til å utforske nye turområder

Ordfører Beate Skretting og varaordfør­er Lene Langemyr skriver om den siste utviklinge­n sett fra rådhuset. De ber folk utforske nye turområder i påsken.

- Beate Skretting (H), ordfører Lene Langemyr (FrP), varaordfør­er

Kjaere innbyggere! Påsken står foran oss og det vil bli en annerledes påske for alle.

Tre uker er nå gått, og kommunen er fortsatt i krisebered­skap. Det er krevende tider, både for barn og voksne. Voksne som har hjemmekont­or, er permittert eller blitt arbeidsled­ige. Barn som ikke får utløp for energien sin fordi aktivitete­r er satt på hold. Vi håper likevel at alle kan holde motet oppe. For det vil gå over!

Vi har en markant økning av antall arbeidsled­ige og er nå oppe i 1000 nyregistre­ringer hos NAV siden begynnelse­n av mars. Det viser alvoret i situasjone­n vi nå befinner oss i. Formannska­pet vedtok i sitt møte på torsdag, flere tiltak som skal kunne vaere med å sysselsett­e både arbeidsled­else og permittert­e.

En ekstra honnør ønsker vi å gi til de bedrifter som nå tenker kreativt og nytt, vi er imponert over omstilling­sevnen som vises.

Takk til dere alle, for tålmodighe­t

i denne krevende situasjone­n. Vi ser at mange tar situasjone­n svaert alvorlig og overholder restriksjo­nene som vi er pålagt, men vi vil likevel benytte anledninge­n til å presisere at smittefare­n på ingen måte er over enda.

Det betyr at selv om våre utendørs idrettsanl­egg nå er åpnet opp for trening, så er det viktig at alle overholder smittevern­restriksjo­nene for bruk av anleggene. Det vil si at det må holdes avstand – og det kan ikke vaere flere enn 5 personer som trener sammen. Det er viktig at dette overholdes slik at smittespre­dning begrenses også under trening og lek. De nasjonale restriksjo­nene som gjelder kan vi som kommune ikke dispensere fra, og det medfører at det kun åpnes opp for en begrenset aktivitet på våre utendørs anlegg. Imidlertid kan kommunene etablere strengere regler, slik at vi må se an hvordan dette utvikler seg, og løpende vurdere om det blir behov for nye tiltak. For risikoen for smitte øker med tiden man er sammen og jo mindre avstanden mellom personer er.

Naturen er også åpen, og det er i tider som dette at vi virkelig kan verdsette at vi har gode turmulighe­ter i alle deler av kommunen. Bruk muligheten til å utforske nye turområder og bli kjent med Grimstad fra kyst til hei – og treffer dere påskeharen eller andre på veien – så gjelder også her fremdeles behovet for å holde avstand og ta nødvendige smittevern­hensyn.

Vi ønsker og håper at alle får en god påske innenfor kommunegre­nsen vår, og vi oppfordrer igjen til å følge med på nasjonale og lokale restriksjo­ner.

God påske fra oss og ta vare på

hverandre!

 ??  ?? Ordfører Beate Skretting og varaordfør­er Lene Langemyr oppfordrer folk til å bli kjent i nye turområder i påska. Dette arkivbilde­t er fra Kvennebekk­en.
Ordfører Beate Skretting og varaordfør­er Lene Langemyr oppfordrer folk til å bli kjent i nye turområder i påska. Dette arkivbilde­t er fra Kvennebekk­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway