Grimstad Adressetidende

Einar (66) har jobbet med garasjer i 50 år

Einar Svennevig gikk rett fra skolebenke­n som 16-åring og begynte å jobbe for bedriften som nå er Norges ledende garasjelev­erandør. Nå er han 66 år, men han er ikke klar for å gi seg helt ennå.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Einar Svennevig begynte i Igland Garasjen i slutten av juni i 1970. Den gang het det Grimstad Garasjen. Nå har han vaert i bedriften i 50 år.

– Jeg hadde skolens arbeidsuke i bedriften, og ble spurt om jeg ville ha jobb så raskt jeg var ferdig med skolen. Jeg hadde siste skoledag en fredag og begynte påfølgende mandag, sier Svennevig.

Han sier mye har forandret seg i løpet av 50 år i bransjen.

– Folks forventnin­ger og krav til en garasje er helt annerledes. Da jeg begynte, var folk fornøyde med et tak over bilen. Nå ønsker folk ikke bare en garasje. Det skal gjerne vaere godt med bodplass, et godt inneklima, og gjerne en etasje til hobbyrom eller en liten stue, sier Svennevig.

Kaffe og småprat

Selv har han stortrivde­s i bedriften, og skryter av arbeidspla­ssen.

– Det er en flott arbeidspla­ss, det er ikke tvil om det. At jeg har vaert her i 50 år tyder vel på det. Flere av kollegene har vaert her i både 30 og 40 år. Vi er en gammel garde, og det sier mye. Det er et godt arbeidsmil­jø, vi har ofte kaffe og småprater før jobb om morgenen. Det betyr mye, sier Svennevig.

Da han begynte i bedriften, jobbet han først i 23 år som garasjemon­tør, og monterte garasjer fra Mandal til Risør. Etter hvert ble nedslagsfe­ltet utvidet, og det ble stadig flere oppdrag på Østlandet. Han gikk etter hvert over til andre stillinger, blant annet som formann i produksjon­en, selger og montørkoor­dinator. Nå jobber han som koordinato­r overfor entreprenø­rer.

– Jeg fikk familie og barn som skulle følges opp, og det ble litt tungvint med mye reising. Jeg grep derfor sjansen da jeg fikk tilbud om formannsjo­bb. Hver epoke har jo hatt sin sjarm, med oppturer og nedturer. Men i sum har jeg trivdes godt, sier han.

– Hva har vaert det beste med jobben?

– Det å kunne stå opp om morgenen og gjøre noe fornuftig, gå på jobb og ha forpliktel­ser og rutiner. Jeg har vaert tidlig på jobb, i halv sju tiden. Kaffe og det sosiale har gitt en god start. Trives man på jobb, er man også mer effektiv, sier han.

Stolt av arbeidspla­ssen

Grimstad Garasjen ble etablert i 1963, samtidig som bilparken begynte å vokse i Norge. Nere Igland i Grimstad møbler fikk en idé om en prefabrikk­ert elementgar­asje, klargjort for nevenyttig­e selvbygger­e. I 1992 ble selskapet delt i to, og Igland Garasjen vokste fram. De to selskapene har solgt mer enn 100.000 garasjer over hele landet, og sammen gjort Grimstad til Norges garasjeby nummer en. I 2013 kjøpte Igland Garasjen Ugland Industrier og Grimstad Garasjene, og all virksomhet­en er en del av Igland Garasjen.

Svennevig sier det ligger mye stolthet i å jobbe for en så anerkjent garasjebed­rift.

– Igland Garasjen er et navn folk over hele landet kjenner. Det eksplodert­e da Grimstad Garasjen ble en del av premien i Hallvard Flatlands gameshow «Casino» på TV Norge, sier han.

Svennevig er født og oppvokst på Bergemoen i Grimstad, og synes det er kjempeby åboi.

– Vi har naerheten til sjøen og det er små og forutsigba­re forhold. Folk kjenner hverandre og man kan treffes og slå av en prat på gaten eller butikken. Også har vi jo koselige nabobyer.

Hvor lenge 66-åringen vil fortsette å jobbe hos Igland Garasjen, vet han ikke helt sikkert ennå.

– Men det blir vel å redusere litt etter hvert. Jeg har to barn og fire barnebarn som jeg ønsker å vaere mye sammen med, så vi får se. Men en ting er sikkert: Når jeg en gang slutter, vil jeg savne kollegene her, sier han.

Skjøt seg fast i taket

Fredag fikk Svennevig blomster og gode ord for lang og tro tjeneste i bedriften. Administre­rende direktør Dag Erik Heier sier Svennevig represente­rer en enorm erfaring.

– Han har jobbet som montør, med salg, reklamasjo­ner, ja, nesten alt i bedriften. De siste årene har han laert opp nye montører og bruker sin erfaring til å følge opp andre.

 ??  ??
 ??  ?? VETERANER: Flere har jobbet i bedriften i mange tiår, blant andre Arild Neset, Steinar Bruun, Einar Svennevig, Odd Eriksen, Harald Stien og Jan Hegland.
VETERANER: Flere har jobbet i bedriften i mange tiår, blant andre Arild Neset, Steinar Bruun, Einar Svennevig, Odd Eriksen, Harald Stien og Jan Hegland.
 ??  ?? MARKERING: Einar Svennevig har jobbet for Igland Garasjen i 50 år. Fredag ble det en markering der administre­rende direktør Dag Erik Heier takket ham for lang og tro tjeneste i bedriften.
MARKERING: Einar Svennevig har jobbet for Igland Garasjen i 50 år. Fredag ble det en markering der administre­rende direktør Dag Erik Heier takket ham for lang og tro tjeneste i bedriften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway