Grimstad Adressetidende

Heller øl og snacks

- Jan Ove Fedde

Lesernes mening: Jeg leser i Grimstad Adressetid­ende at Venstre, MDG og til og med representa­nter fra Høyre vil at Sorenskriv­ergården skal bli et frivilligh­etens hus. Nå er det noe skikkelig på gang.

Jeg trodde at kommunesty­ret i Grimstad skulle bli bedre etter valget med Høyre og FrP på plass bak spakene, men der tok jeg feil. Det blir bare verre og verre.

Et sted ved bryggekant­en må vel kunne brukes av hele befolkning­en? Byens innbyggere ønsker en plass der de kan sitte ned, ta litt snacks, en øl eller en kopp kaffe. En må på død og liv ikke bruke alt som finnes av kommunale bygninger til lag og foreninger.

Nå er gamle fagskolen full av aktivitet, og i bygningene på Dømmesmoen er det mye aktivitet. Men jeg forstår de som ønsker å ta i bruk Sorenskriv­ergården også. Den har jo sjøutsikt. Det har jo ikke de andre byggene som er i bruk til frivillige lag og organisasj­oner.

Det virker som om det er om å gjøre å gjøre mest mulig for de av byens innbyggere som har kommet hit som flyktninge­r og asylsøkere. De gir blaffen i de som er født her og har bodd her hele livet. Og de bryr seg ikke om dem som ønsker å gjøre noe annet enn å vaere medlem i et eller annet idrettslag eller organisasj­on.

Nå må dere folkevalgt­e snart finne ut at dere er valgt av byens innbyggere for å gjøre det som er nødvendig for at vi skal trives her i byen. Dere gjør det stikk motsatte. Dere vil bygge bydeler som er Singapore verdig på Odden, Gundershol­men og Torskeholm­en. Vi bor i en liten sørlandsk småby, forstår dere det?

Pengene suser ut og Robeklista er neste skritt på veien. Jeg ser også i dagens avis at det bevilges 1,2 millioner for å utrede hva Ekelunden skal brukes til.

Om jeg skal gjøre om et rom hjemme, må jeg ikke avsette en masse penger til å finne ut hva rommet skal brukes til. Jeg trenger heller ikke å kontakte en konsulent for å gjøre det.

Kan ikke kommunens egne ansatte utrede hva byggene på Ekelunden skal brukes til? De får jo lønn, og noe må de jo gjøre for den lønnen. I kommunen er det ansatt tekniske tegnere, bygningsin­geniører, gartnere, og mange andre. Kan ikke de greie å utrede Ekelunden uten bruk av konsulente­r, er det jo bare å si dem opp og ansette noen andre som kan det på den lønnen de får.

Og en ting til. Jeg har en nabo som har sin kjaere kone på Frivolltun. Han må søke om å besøke henne, og her om dagen fikk han innvilget en halv times besøk. På grunn av smittefare­n. Ifølge vår eminente kommuneleg­e, smitter koronaen ved et host eller et håndtrykk. Da er det jo allerede gjort innen ti sekunder å bli smittet, og da kan jeg ikke forstå at ikke folk får lov til å besøke sine syke kjaere i mer enn 30 minutter. Om det er noen smitte på gang så er jo den allerede overført. Det er for galt at en må søke om besøkstid til sine familiemed­lemmer og sitte og se på klokka så en ikke overskride­r de 30 minuttene. Så er det ut og hjem å sende en ny søknad om besøk. Sånn skal det ikke vaere, smitte eller ei. Tenk om det familiemed­lemmet går bort innen ny søknad er innvilget på et 30 minutters besøk. Da er det ikke fine tanker som svirrer gjennom hodet på en.

Nei, kommunen må la folk besøke sine kjaere så lenge de vil. Og så ofte de vil.

Og en ting til. Nå får vi enda en direktør i kommunen, når rådmann blir oppgradert fra den kjedelige tittelen til kommunedir­ektør. Jeg har ikke hørt på maken. Dere burde heller kalle en rådmann for en rådmann. Det er jo det vedkommend­e er, nemlig en som gir råd. Både gode og dårlige råd dessverre. Her er det mest dårlige, men det er en annen historie.

Ha en fortatt fin sommer uten noen plass å sitte og kose seg med litt snacks ved bryggekant­en om du ikke vil sitte på kinesiske stein med nynorske sitater fulle av måkedritt og en skikkelig krabbelukt fra et båtutsalg like ved.

 ??  ?? SERVERINGS­STED: Jan Ove Fedde er kritisk til at Sorenskriv­ergården skal bli et frivilligh­etens hus. Han vil ha et sted som er åpent for alle, der det er mulig å få seg snacks og en øl. Foto: Janicke Yttervik
SERVERINGS­STED: Jan Ove Fedde er kritisk til at Sorenskriv­ergården skal bli et frivilligh­etens hus. Han vil ha et sted som er åpent for alle, der det er mulig å få seg snacks og en øl. Foto: Janicke Yttervik
 ??  ?? INNLEGG: Jan Ove Fedde engasjerer seg i flere lokale saker. blant annet bruken av Sorenskriv­ergården. Foto: Arkiv
INNLEGG: Jan Ove Fedde engasjerer seg i flere lokale saker. blant annet bruken av Sorenskriv­ergården. Foto: Arkiv

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway