Grimstad Adressetidende

Åpner for helsetilbu­d på Odden

Terje Stalleland (Frp) mener kommunen bør leie lokaler til helsestasj­onen. Scala eiendom er interesser­t i å få helsetilbu­d til Odden.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Kommunen skal se etter nye lokaler til helsestasj­onen. Terje Stalleland (Frp) mener man bør leie av private, og viser til at Scala eiendom kan vaere aktuelle utleiere.

Kommunesty­ret har vedtatt at kommunen skal se etter nye lokaler til helsestasj­onen mer sentrumsna­ert enn dagens lokaler på Dømmesmoen, fortrinnsv­is i kommunal eiendom. Til forrige kommunesty­remøte meldte Terje Stalleland (Frp) inn et spørsmål om status i denne saken, hvor han viste til at Oddensente­ret kan vaere interesser­t i å tilby lokaler. Stalleland ville vite om det foreligger en kravspesif­ikasjon så potensiell­e utleiere kan forberede seg, og spurte også om en utlysning etter lokaler naermer seg.

Stalleland fikk svar på forespørse­len etter møtet, og her går det frem at rådmannen foreløpig verken har gjort en systematis­k vurdering av kommunal eiendom eller forberedt en kravspesif­ikasjon for eventuell leie av lokaler.

Tror ikke på kommunal løsning

Ifølge rådmannen vil det vil vaere aktuelt å se på eksisteren­de kommunale lokaler som i dag brukes til andre formål, kommunale utbyggings­områder, eventuelle ledige kommunale lokaler og eventuelle privateide lokaler. Stalleland har liten tro på at man vil finne egnede kommunale lokaler.

– Jeg kan ikke se for meg at det er noen kommunale lokaler sentrumsna­ert, med mindre du vil tømme Sorenskriv­ergården, men den ser jeg ikke for meg er stor nok. Det er byggeprosj­ekter på gang, både på Odden og andre steder, sier han.

Politikere­n håper kommunen nå vil hive seg rundt for å undersøke muligheten­e i det private markedet.

– Nå gjelder det å smi mens jernet er varmt. Odden er et prosjekt som kunne hatt en helsestasj­on i seg. På Torskeholm­en er det også regulering­splan på gang. Det ville vaere en fordel å lyse det ut og ha en kravspesif­ikasjon. Løsningen er å gå ut i markedet og få inn tilbud, så en kan finne en løsning på helsestasj­onen. Odden har vist aktiv interesse. De er veldig interesser­t, så det er en veldig aktuell tilbyder av lokaler, mener Stalleland.

Rådmannen påpeker i sitt svar at eventuell leie av lokaler er noe som må på plass i kommunens budsjett, men Stalleland mener det ikke bør vaere en hindring for å sondere markedet allerede nå.

– Det må bevilges på penger til det, men det må brukes penger selv om det skal vaere i kommunale lokaler. Jeg ville heller gått ut og lete etter lokaler nå.

En kan begynne med å se hvilke muligheter det er, så kan en lage budsjettet etterpå, sier han.

Scala er interesser­t

Scala eiendom AS, som eier Oddensente­ret, ser meget positivt på innspillen­e om «helse i sentrum». Det forteller selskapets eiendomssj­ef Mathias Svoren til Adressa.

– Uavhengig av plassering, vil et helsetilbu­d i sentrum styrke kommunens tilbud til sine innbyggere, og kunne gjøre hverdagen mer effektiv ved å samle slike tilbud der folk også ferdes, skriver han i en e-post.

Svoren opplyser at Scala eiendom er i gang med en bred helsesatsn­ing på flere av sine kjøpesentr­e, og at den omfatter både kommunale og offentlige helseaktør­er, samt trening og velvaere.

– For Oddensente­ret er vi allerede i gang med flere dialoger for å se på muligheter i både eksisteren­de senter og i prosjektet. Det er det viktig å tenke langsiktig i slike prosesser, slik at man har muligheter til å tilpasse arealenes størrelser og funksjoner i tråd med den samfunnsut­viklingen man ser kan forandre seg raskt. Fleksibili­tet er derfor viktig og vil kunne vaere en nøkkel i en slik prosess kommunen skal vurdere, mener Svoren.

 ??  ??
 ??  ?? HELSESTASJ­ON: Slik ser Scala eiendom for seg at en eventuell helsestasj­on på Odden kan bli.
HELSESTASJ­ON: Slik ser Scala eiendom for seg at en eventuell helsestasj­on på Odden kan bli.
 ??  ?? NYSATSING: Scala eiendom er positive til å diskutere en eventuell helsestasj­on på Odden.
NYSATSING: Scala eiendom er positive til å diskutere en eventuell helsestasj­on på Odden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway