Grimstad Adressetidende

Håp i hengende snøre

-

Flertallet i kommunesty­ret

kastet på seg ideen om å skape et frivilligh­etens hus i Sorenskriv­ergården, da de behandlet saken i sist møte. Arnt Gunnar Tønnessen (V) så for seg at Sorenskriv­ergården ville «koke med frivilligh­et og liv». Selv om lag og foreninger tar plass i det aerverdige bygget rett ved indre havn, er det neppe den vekstimpul­sen som så sårt trengs i den delen av sentrum som er rettet mot sjøen.

Helt siden politikern­e

begynte å diskutere havneplane­n for minst et par ordførere siden, har det vaert et sterkt ønske om å skape liv langs bryggene. Både politikere og menigmann viste til hvordan folkeliv og utestedene blomstret på kaikanten ved Sanden i Lillesand og i Pollen i Arendal. Noe slikt kunne Grimstad trenge, var gjennomgan­gsmelodien.

Paradoksal­t nok er

det KrF som har ledet an i offensiven for å få mer servering langs bryggene. De har blitt stående ganske alene.

For når det

kommer til realitetsb­ehandling rygger de folkevalgt­e. Nå peker de på foreningsl­ivet som det som skal skape liv og røre. Da slipper de også ubehaget med å åpne opp for mer konkurrans­e i utelivsbra­nsjen i byen.

Vi ønsker de

eksisteren­de restaurant­ene alt godt, men et serverings­lokale i Sorenskriv­ergården kunne bydd på en mulighet. Primaert for byens attraktivi­tet, men også for bransjen. Ikke bare en trussel.

Foreløpig har kommunesty­ret

altså pekt på et frivilligh­etens hus. Men flertallet vil også ha en «bred politisk prosess på å utrede fremtidig bruk» av Sorenskriv­ergården, slik man gjerne gjør når man ikke helt vet hva man vil. Så det er håp i hengende snøre – også på kaikanten ved Vesterbukt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway