Grimstad Adressetidende

- Vi må følge lover og regler som alle andre

– Vi kan ikke vaere egenrådige, vi må følge lover og regler som alle andre, sier Else Tranberg Gundersen (Frp) etter kritikken mot kontrollut­valget.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

I juni vedtok kontrollut­valget sterk kritikk av rådmannens håndtering av rådmann Tone Marie Nybø Solheim. De siste dagene har dette vedtaket blitt koblet til en muli mistillits­sak mot rådmannen, og til Agderposte­n har kontrollut­valgsmedle­m Else Tranberg Gundersen (Frp) uttalt seg om at hun mener det er på tide at rådmannen tar sin hatt og går. Dette gikk på tvers med synet til Frp-gruppa i kommunesty­ret, som har støttet rådman- nen etter at mistillits­saken ble kjent.

I intervjuet sier Gundersen blant annet at «Det er vondt å avsette folk. Men nå er det nok. Om hun ikke kan reglemente­t, er hun heller ikke kompetent til jobben. Det kan ikke vaere sånn at man kan bruke så mye penger og stadig bryte grensene reglemente­t setter».

Etter kraftig kritikk mot kontrollut­valgets behandling av Agenda Kaupang-saken, har imidlertid Gundersen snudd i sitt syn. Hun har tatt kontakt med rådmannen (kommunedir­ektøren) for å beklage uttalelsen­e til Agderposte­n, og til Adressa utdyper hun hvorfor hun mener kontrollut­valget behandlet saken feil.

– Det var på feil grunnlag. Jeg hadde fått feil info. Jeg satt med kontrollut­valgsboka og kommunelov­en hele fredag, og da fant jeg ut at det ble feil for meg, sier Gundersen.

– Og det var ingen partipisk inne i bildet?

– Nei, overhodet ikke, vi har ikke noen partipisk i Frp, svarer hun.

Tar selvkritik­k

Til Agderposte­n uttalte Gundersen følgende om kritikken mot kontrollut­valget:

– De må bare klage på oss. Vi har gått tungt inn i saken, og mener det vi mener. Kritikken vi vedtok tvang seg fram.

Hun og utvalget har gått gjennom naermere 100 dokumenter i sin behandling av Agenda Kaupang-saken, men Gundersen sier nå at dette skulle de ikke ha gjort. I stedet burde sekretarie­tet og revisjonen ha blitt koblet inn, sier hun. – Mener du nå at dere tok feil? – Ja, vi har gjort det på feil grunnlag, så kritikken er bare fint for oss, den har vi bare godt av. Vi kan ikke vaere egenrådige, vi må følge lover og regler som alle andre, sier Gundersen.

– Har du diskutert dette med andre i utvalget?

– Ikke ennå. Det er en måned til vi skal ha møte, og jeg vil ta det opp med dem før det. Jeg måtte rydde opp for meg selv og ta kontakt med mitt parti, så sannheten kom frem.

Imøteser ny behandling

Ordfører Beate Skretting (H) har uttalt at et mulig utfall er at saken kan bli sendt i retur til kontrollut­valget for å bli behandlet på ny.

– Hva synes du dersom saken kommer i retur til dere?

– Det vil vaere helt nydelig. Vi må gjøre ordentlig arbeid, noe vi ikke har gjort hittil, sier Gundersen, som slår fast at sekretaria­t og revisjon skal vaere med i saksbehand­lingen.

Eriksen har ikke endret syn

Kontrollut­valgsleder Anders Bjerkholt (Ap) er ikke tilgjengel­ig for kommentare­r i helgen. Adressa har vaert i kontakt med nestleder Odd Bjørn Ness (V), men han ønsker ikke å kommentere saken.

Utvalgsmed­lem Tor Eriksen (H) svarer slik når Adressa spør om han er enig med Gundersen i at saken trenger ny behandling, eller om han står ved vedtaket hvor utvalget gav rådmannen kritikk i juni:

– Jeg har ikke endret syn, og står på det samme.

Kontrollut­valgets vedtak skal etter planen behandles av kommunesty­ret tirsdag.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? KONTROLLUT­VALGET: Naermest sitter sekretaer Sander Haga Ask. Til venstre for ham sitter Anders Bjerkholt (Ap). Til høyre for Ask, i bakgrunnen, ser vi Else Tranberg Gundersen (Frp).
FOTO: MARTIN HAUGEN KONTROLLUT­VALGET: Naermest sitter sekretaer Sander Haga Ask. Til venstre for ham sitter Anders Bjerkholt (Ap). Til høyre for Ask, i bakgrunnen, ser vi Else Tranberg Gundersen (Frp).
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? KRITISK: Tor Eriksen (H) bekrefter at han ikke har endret syn på Agenda Kupang-saken, hvor kontrollut­valget har kommet med sterk kritikk av rådmannen.
FOTO: MARTIN HAUGEN KRITISK: Tor Eriksen (H) bekrefter at han ikke har endret syn på Agenda Kupang-saken, hvor kontrollut­valget har kommet med sterk kritikk av rådmannen.
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? BEKLAGET: Else Tranberg Gundersen (Frp) har beklaget til rådmannen for uttalelser om at hun burde gå, og sier konrollutv­alget har behandlet Agenda Kaupangsak­en feil.
FOTO: KJETIL KARLSEN BEKLAGET: Else Tranberg Gundersen (Frp) har beklaget til rådmannen for uttalelser om at hun burde gå, og sier konrollutv­alget har behandlet Agenda Kaupangsak­en feil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway