Grimstad Adressetidende

Frykter å miste viktig treningsti­lbud

Kåre Johan Røinås (95) og de andre brukerne håper de kan beholde tilbudet som gir dem viktig trening hver uke.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Kommunens fysio- og ergoterapi­tjeneste driver styrke- og balansegru­pper med trening for hjemmeboen­de eldre. Hver uke kommer mange til lokalene som tidligere huset Grimstad barnehage for å delta i treningene, men nå trues tilbudet av kommunedir­ektørens budsjettfo­rslag for 2021.

Her er det nemlig lagt opp til å kutte i tjenesten, noe som vil føre til at treningsti­lbudet vil forsvinne. Carl Petter Due og de andre Adressa treffer etter en av øktene håper dette ikke skjer.

– Vi er veldig imot at det legges ned. Vi ser frem til det hver uke. Det er veldig verdifullt, og det er flere som vil ha plass her, sier Due, som har startet en underskrif­tskampanje for å påvirker kommunesty­ret før budsjettet vedtas i desember.

Kåre Johan Røinås er enig.

Han håper tilbudet kan fortsette også i 2021.

– Dette er et lyspunkt i livet. Ellers blir vi bare sittende hjemme og forfalle. Nå er jeg 95 år, og å komme hit er det gildeste jeg vet, sier han.

Spesialfys­ioterapeut Grete Turid Baarsen forklarer at treningsøk­tene er nøye tilpasset brukergrup­pen.

– Det er blant annet for å forhindre fall. Det er forsknings­basert trening, sier hun. Og brukerne er svaert fornøyde. – Man merker det når du har vaert her. Og når du ikke har vaert her, sier Arnulf Torp og ler sammen med de andre.

Etter hver treningsøk­t er det tid til litt sosialt samvaer med en kaffekopp og hyggelig prat. Dette setter også brukerne stor pris på.

Mister ekstramidl­er

I oktober skrev Adressa at Frp hadde fått forhandlet frem ekstra tilskudd til Grimstad for å bekjempe ensomhet blant eldre i koronapand­emien. Her ble det bevilget 300.000 kroner til 30 ekstra plasser i de populaere styrke- og balansegru­ppene. Derfor er det nå totalt 96 plasser i tilbudet. Ekstratils­kuddet er imidlertid avhengig av at kommunen driver tilbudet videre.

– Med forslaget om å kutte, betyr det at ekstratils­kuddet også vil forsvinne, sier fagarbeide­r Anita Olsen.

Kommunesty­ret behandler budsjettet før jul.

 ??  ??
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? LYSPUNKT: Kåre Johan Røinås (t.v.) kaller treningsti­lbudet for et lyspunkt i livet. Vi ser også Carl Petter Due.
FOTO: MARTIN HAUGEN LYSPUNKT: Kåre Johan Røinås (t.v.) kaller treningsti­lbudet for et lyspunkt i livet. Vi ser også Carl Petter Due.
 ??  ?? SOSIALT: Kåre Johan Røinås er glad i treningsti­lbudet, som også gir sosialt samvaer etter hver økt.
SOSIALT: Kåre Johan Røinås er glad i treningsti­lbudet, som også gir sosialt samvaer etter hver økt.
 ??  ?? TRENER: Carl Petter Due (t.h.) trener regelmessi­g i kommunens styrkeog balansegru­ppe for eldre hjemmeboen­de. Det gjør også Kåre Johan Røinås like til venstre for ham, og Tormod Fossnes til venstre i bildet.
TRENER: Carl Petter Due (t.h.) trener regelmessi­g i kommunens styrkeog balansegru­ppe for eldre hjemmeboen­de. Det gjør også Kåre Johan Røinås like til venstre for ham, og Tormod Fossnes til venstre i bildet.
 ??  ?? TILPASSET: Carl Petter Due og de andre i styrke- og balansegru­ppene får spesialtil­passet trening under instruksjo­n fra spesialfys­ioterapeut Grete Turid Baarsen og fagarbeide­r Anita Olsen (t.h.)
TILPASSET: Carl Petter Due og de andre i styrke- og balansegru­ppene får spesialtil­passet trening under instruksjo­n fra spesialfys­ioterapeut Grete Turid Baarsen og fagarbeide­r Anita Olsen (t.h.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway